|

Tegeltija s Ivancovim: Zadovoljni smo saradnjom Rusije i BiH

Tegeltija s Ivancovim: Zadovoljni smo saradnjom Rusije i BiH
4
I. P.
21.1.2020. u 15:36
15
komentara
4

dijeljenja
Tegeltija s Ivancovim: Zadovoljni smo saradnjom Rusije i BiH Foto: T. S./Klix.ba
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivancovim.
Ovom prilikom, predsjedavajući Tegeltija upoznao je ambasadora Ivancova sa prioritetima u radu Vijeća ministara u narednom periodu, te istakao da je novi saziv Vijeća ministara opredijeljen i usmjeren na privredni rast, fiskalnu stabilnost, reformu javnog sektora, očuvanje socijalne sigurnosti, te regionalnu i međunarodnu saradnju, kao i na evropski put BiH.

Foto: T. S./Klix.ba Foto: T. S./Klix.ba


Sagovornici su razmijenili mišljenje i o drugim aktuelnim političkim i ekonomskim temama, u kontekstu unapređenja ekonomske saradnje i budućim zajedničkim projektimna od obostranog interesa.

Predsjedavajući Tegeltija je izrazio zadovoljstvo stepenom ostvarene saradnje Ruske Federacije i BiH, te se zahvalio ambasadoru Ivancovu za podršku koju njegova zemlja pruža cijeloj Bosni i Hercegovini.

Foto: T. S./Klix.ba Foto: T. S./Klix.ba


Sagovornici su istakli da su u proteklom periodu ostvareni bogati rezultati praktične saradnje u svim segmentima, te izrazili uvjerenje da će se međusobno političko razumijevanje i privredna saradnja nastaviti i u narednom periodu.

Ambasador Ivancov je ovom prilikom čestitao predsjedavajućem Tegeltiji na imenovanju i poželio mu mnogo uspjeha u obavljanju budućih zadataka.
Prijavi grešku


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...