|

Tegeltija: Rado ću se odazvati ako me Izetbegović pozove na sastanak

Tegeltija: Rado ću se odazvati ako me Izetbegović pozove na sastanak
53
I. P.
22.2.2020. u 14:00
71
komentara
53

dijeljenja
Tegeltija: Rado ću se odazvati ako me Izetbegović pozove na sastanak Foto: D. Ć./Klix.ba
Predsjednik Visokog sudskog tužilaškog vijeća BiH Milan Tegeltija izrazio je spremnost da se odazove pozivu zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića.
"Pošto Izetbegović već nekoliko godina govori o meni, i ima kritički osvrt na moj rad i rad VSTS, što u svojim izjavama što saopštenjima SDA, pozivam ga da me u svojstvu zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda pozove na sastanak na kojem ćemo imati priliku razmijeniti mišljenja o svemu što gospodin Izetbegović smatra spornim u mom radu i radu VSTS, te o onom što ja smatram problematičnim u odnosu Izetbegovića i SDA u odnosu prema VSTS -u", rekao je Tegeltija.Kako je dodao, razgovori i sastanci su puno bolji način za prevazilaženje problema i unapređenje institucionalnog razumijevanja od medijskih izjava i saopćenja.

"Rado ću se odazvati takvom sastanku zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda PS BIH u terminu koji usaglasimo", zaključio je Tegeltija.

Komentar dolazi u jeku napetosti na državnom nivou, a koje su svojevrsno kulminirale nakon sazivanja predstavnika srpskog naroda na sastanak kod člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika koji je inicirao blokadu institucija.

Sastanku i "instrukcijama" prisustvovao je i Milan Tegeltija, a Izetbegović, odnosno Predsjedniptvo SDA, smatraju da je taj postupak vrijedan smjene.

"Pozivamo članove VSTV-a da pokrenu procedure smjene Milana Tegeltije zbog prisustva paradržavnom političkom skupu kojeg je organizirao Milorad Dodik, a čiji je cilj rušenje ustavnog poretka u Bosni i Hercegovini. Predsjednik VSTV-a je već odavno izgubio profesionalni kredibilitet i nedopustivo je da se takva osoba, pod direktnom kontrolom Dodikovog SNSD-a, uopće nalazi u pravosudnom sistemu, a pogotovo na čelu VSTV-a", zaključak je Predsjedništva SDA.Tegeltija je prvo odgovorio kako, u suštini, ne vidi problem u svom odazivanju sastanku jer su ga tamo pozvali Predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija i član tijela kolektivnog šefa države.
Prijavi grešku


Komentari (71)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...