Uspješni razgovori
1

Tegeltija: Ne vidim neki problem za Božovića, poznat je naš dogovor

D. Be.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija nakon sastanka delegacija SDA i SNSD-a rekao je da se najviše razgovaralo o narednoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta BiH.
Na pitanje o imenovanju Mlađena Božovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice, Tegeltija je kazao da tu ne vidi neki problem jer je dogovor partnera u vlasti bio da svaki kandidat koji prođe provjere SIPA-e i CIK-a će dobiti podršku.

"Razgovarali smo u vezi sa sljedećom sjednicom na kojoj će biti mnogo tačka i o njima smo razgovarali o tome šta treba biti usvojeno, a oko nekih ćemo napraviti dodatne konsutlacije. Što se tiče imenovanje Božovića, SDA će imati svoj stav do sjednice parlamenta", izjavio je.

Tegeltija ističe da je sastanak bio vrlo uspješan što će omogućiti da sjednica parlamenta bude održana u dobroj atmosferi.

Odgovarajući na pitanje šta je problem SDA u vezi sa imenovanjem Božovića, Tegeltija kaže da se ta tema otvorila u javnosti.

"Dogovor je bio, prije imenovanja Vijeća ministara BiH, da onaj kandidat koji nema primjedbi SIPA-e i CIK-a će biti izabran bez obzira na stavove nekih drugih, jer uvijek ima ljudi koji su s nekim nezadovoljni. Svjesni smo našeg dogovora", zaključio je.