Festival čaja i ljekovitog bilja
0

“Tea-fest” od 3. do 7. juna u Sarajevu

FENA
Sedmi Međunarodni festival čaja i ljekovitog bilja “Tea-fest” bit će održan od 3. do 7. juna na Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović u Sarajevu.

Za učešće na Festivalu prijavilo se više od 70 izlagača iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, kao i iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske. Oni će svoje proizvode prezentirati na više od 85 štandova.

Na Festivalu će biti predstavljeni najkvalitetniji proizvodi od ljekovitog bilja, široka lepeza čajeva i pripravaka na bazi ljekovitog bilja, pčelinji proizvodi, preparati na bazi pčelinjih proizvoda i ljekovitog bilja, kao i literatura i oprema za pčelarstvo.

Poseban segment Festivala predstavlja tradicionalno nagradno natjecanje učenika osnovnih škola u literarnim i likovnim radovima na temu „Na livadi šarenoj“, a čiji cilj je podizanje svijesti kod mladih o značaju svakodnevnog konzumiranja čaja i drugih ljekovitih proizvoda.

Organizator Festivala će dodjeliti novčane nagrade za najbolje likovne i literarne radove koji afirmiraju zdrav život i zaštitu životne okoline.

Djeca do 14 godina starosti svoje literarne i likovne radove mogu do 3. juna dostaviti na adresu Festivala čaja i ljekovitog bilja “Tea-fest”, Sarači bb, Morića han, 71000 Sarajevo, ili na e-mail: [email protected]. Dobitnici nagrada bit će proglašeni na svečanosti dodjele priznanja Sajma u petak, 5. juna.

Organizatori će, također, i ove godine dodjeliti tradicionalne zlatne, srebrene i bronzane medalje u više kategorija za najkvalitetnije proizvode, kao i originalnu nagradu "Sadik Sadiković". Na Festivalu se dodjeljuje tradicionalna nagrada “Bosanski ljekoviti cvijet”, a žiri Festivala tradicionalno proglašava i ljekovitu biljku godine.