BiH
0

Taxi ratrak vas vozi na vrh Bjelašnice za 8 KM

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Tokom subote i nedjelje, 28. i 29. januara, svim posjetiocima olimpijske planine Bjelašnica na raspolaganju će biti Taxi ratrak koji će ih voziti na vrh Bjelašnice. Taksi prima osam osoba, a vožnja po osobi košta 8 KM, dok je zakup taksija 40 KM (30 minuta).

"Veliki broj posjetilaca Bjelašnice nije imao priliku izaći na vrh Bjelašnice te je ovo način da svima omogućimo da vide sve ljepote i potencijale ove planine", saopćeno je iz ZOI'84.

"U subotu i nedjelju imat ćemo promotivne vožnje te će prve tri grupe (od po 8 osoba) imati besplatnu vožnju od Babinog Dola do vrha Bjelašnice. Zainteresirani se mogu javiti vozaču ratraka koji će biti parkiran u Babinom Dolu, oba dana vikenda najkasnije do 10.00 sati", saopćeno je.

Uslovi za skijanje na Bjelašnici i Igmanu su odlični te će oba dana vikenda u funkciji biti i dnevno i noćno skijanje na obje planine. Visina snijega u Babinom Dolu iznosi 80 cm dok je na vrhu Bjelašnice visina od 80 do 150 cm. Visina snijega na Igmanu na Malom Polju je 93 cm, a na Velikom Polju 90 cm.