{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tarik Curić je novi direktor Studentskog centra Sarajevo

22.12.2016. u 10:12
74
49
Tarik Curić je novi direktor Studentskog centra Sarajevo
74
Tarik Curić je novi direktor Studentskog centra Sarajevo
Tarik Curić
Upravni odbor Studentskog centra Sarajevo imenovao je Tarika Curića za novog direktora ove institucije. Curić je izabran na mandatni period četiri godine, a na ovoj poziciji zamijenit će dosadašnjeg direktora Emira Kadrića.
Konkursna procedura je provedena sredinom decembra, a na poziciju direktora se prijavilo deset kandidata - Emir Kadrić, Nermin Nalić, Muamer Kalić, Admir Džanko, Refik Ožegović, Tarik Curić, Halid Škrijelj, Esmir Opardija, Demir Hašimbegović i Amir Šehić.

Konkursnu komisiju koju je imenovao Upravni odbor Studentskog centa Sarajevo su činili Senada Škamo, članica Upravnog odbora Studentskog centra Sarajevo, Azemina Njuhović, predstavnica Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS i Suvad Konaković, predstavnik Univerziteta u Sarajevu.

Predsjednik Upravnog odbora Studentskog centra Ifet Mahmutović za Klix.ba je kazao da je Vladi KS putem Ministarstva za obrazovanje jučer na saglasnost dostavljena odluka o izboru novog direktora.

Dosadašnji direktor Emir Kadrić u izjavi za naš portal je kazao da mu mandat završava 31. decembra 2016. godine i da već naredni dan novi direktor preuzima funkciju.

"Ja ću ostati obavljati neke manje poslove u Studentskom centru. Do sada sam vodio društveno odgovornu ustanovu i nije bilo nijednog skandala tokom mog mandata. Studenti nikada nisu izašli na ulicu i protestirali, iako su imali razloga. Društvena zajednica se nikada nije bavila našim problemima, a ja ću ustanovu predati pozitivnu u pozitivnom svijetlu", prokomentirao je Kadrić.

Novoizabrani direktor Studentskog centra Sarajevo Tarik Curić je sekretar i predsjedavajući Općinskog vijeća Vogošća kao kadar Saveza za bolju budućnost Bosne i Hercegovine (SBBBiH).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li se BiH adekvatno i humano odnosi prema migrantima?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: