BiH
74

Tarik Curić je novi direktor Studentskog centra Sarajevo

Piše: A. B.
Tarik Curić
Tarik Curić
Upravni odbor Studentskog centra Sarajevo imenovao je Tarika Curića za novog direktora ove institucije. Curić je izabran na mandatni period četiri godine, a na ovoj poziciji zamijenit će dosadašnjeg direktora Emira Kadrića.

Konkursna procedura je provedena sredinom decembra, a na poziciju direktora se prijavilo deset kandidata - Emir Kadrić, Nermin Nalić, Muamer Kalić, Admir Džanko, Refik Ožegović, Tarik Curić, Halid Škrijelj, Esmir Opardija, Demir Hašimbegović i Amir Šehić.

Konkursnu komisiju koju je imenovao Upravni odbor Studentskog centa Sarajevo su činili Senada Škamo, članica Upravnog odbora Studentskog centra Sarajevo, Azemina Njuhović, predstavnica Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS i Suvad Konaković, predstavnik Univerziteta u Sarajevu.

Predsjednik Upravnog odbora Studentskog centra Ifet Mahmutović za Klix.ba je kazao da je Vladi KS putem Ministarstva za obrazovanje jučer na saglasnost dostavljena odluka o izboru novog direktora.

Dosadašnji direktor Emir Kadrić u izjavi za naš portal je kazao da mu mandat završava 31. decembra 2016. godine i da već naredni dan novi direktor preuzima funkciju.

"Ja ću ostati obavljati neke manje poslove u Studentskom centru. Do sada sam vodio društveno odgovornu ustanovu i nije bilo nijednog skandala tokom mog mandata. Studenti nikada nisu izašli na ulicu i protestirali, iako su imali razloga. Društvena zajednica se nikada nije bavila našim problemima, a ja ću ustanovu predati pozitivnu u pozitivnom svijetlu", prokomentirao je Kadrić.

Novoizabrani direktor Studentskog centra Sarajevo Tarik Curić je sekretar i predsjedavajući Općinskog vijeća Vogošća kao kadar Saveza za bolju budućnost Bosne i Hercegovine (SBBBiH).