BiH
0

Tanović: PZP i LDS će ići vrlo ozbiljno u objedinjavanje

FENA
Pokret za promjene (PZP) i Liberalno demokratska stranka (LDS) BiH će ići vrlo ozbiljno u objedinjavanje.
  • Za početak ćemo biti LDS-PZP kao zajednički politički subjekt, izjavila je danas za Fenu predsjednica LDS-a Lamija Tanović.

Prema njenim riječima, do kraja godine će možda skupiti još neke stranke koje će im se priključiti tako da prije kraja ove godine imaju jednu novu, ukrupnjenu stranku koja objedinjuje snage vrlo sličnog profila.

„Imamo sve papire gotove, imamo i sporazum gotov i dinamiku kako će to ići. Mislim da bi od danas trebala da radi naša zajednička radna grupa na upotpunjavanju ovog početnog materijala koji je sporazum o objedinjavanju. Planirano je da oni to završe do polovine februara“, kazala je Tanović govoreći o budućim aktivnostima na objedinjavanju sa PZP-om.

-Mislim, dodala je ona, da je planirano negdje u martu da imamo zajednički kongres, "a onda ćemo registraciju stranke ostaviti za kasnije do bi smo vidjeli hoće li nam se još neko priključiti, znači onu formalnu registraciju, ali ćemo biti jedinstvena stranka već od tog momenta“.

Tanović je podsjetila da su vođeni razgovori i sa još nekim „manjim strankama“, ali da su one, kako je proces naprodovao „iskočile“.

„Momentano, mi faktički na tom vozu imamo samo Pokret za promjene i LDS, drugi su iskočili. Hoće li se ponovo hvatati za te vagone, to ne znam, zavisi od njih“, kazala je Tanović.