{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tanović nominovan za nagradu Cezar

Klix.ba
28.1.2003. u 23:58
0
0
Tanović nominovan za nagradu Cezar
0
Tanović nominovan za nagradu Cezar
Filmski omnibus 11. 9. 01 kojeg je uradilo jedanaest režisera iz cijelog svijeta, među kojima je i Danis Tanović, i koji je posvećen terorističkom napadu na New York, nominovan je za francusku filmsku nagradu Cezar u kategoriji najboljeg filma u Evropskoj uniji. Riječ je o novoustanovljenoj kategoriji, koja će postati tradicionalna. "Ovo je nova kategorija, ali jednako važna kao i ostale", objasnio nam je Čedomir Kolar, producent Tanovićevog kratkog filma koji je dio ovog omnibusa i koji je posvećen tragediji Srebrenice.
Uz Tanovića, kratke filmove potpisuju: Ken Louc, Klod Lelus, Son Pen, So Imamura, Amar Gitai, Samira Makmalbaf, Jusef Sain, Idrisa Uedrango, Mira Nair i Alehandro Gonzales Injaritu.

"Konkurencija u ovoj kategoriji veoma je jaka. Pored 11.09.01 za nagradu ce se takmičiti jos četiri ostvarenja iz Evropske unije", kaže Kolar. U konkurenciji su Gosford Park, režisera Roberta Altmana, The Man Without Past, režisera Akija Kaurismakija, Talk to Her, režisera Pedra Almodovara i Sweet Sixteen, režisera Kena Louca.

Nagrade će biti dodijeljene 22. februara u Parizu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: