{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tanja Fajon istakla značaj ispunjavanja evropskih zahtjeva

F
1.10.2009. u 20:13
0
5
Tanja Fajon istakla značaj ispunjavanja evropskih zahtjeva
0
Tanja Fajon istakla značaj ispunjavanja evropskih zahtjeva
Članica Evropskog parlamenta Tanja Fajon koja boravi u posjeti Bosni i Hercegovini naglasila je danas na pres-konferenciji održanoj u Uredu Delegacije Evropske komisije u Sarajevu značaj ispunjavanja preostalih obaveza BiH iz Mape puta za liberalizaciju viznog režima, i to u kontekstu aktuelne inicijative ove evropske predstavnice da BiH i Albanija budu stavljene na bijelu šengen listu.
Donošenje izmijenjenog Krivičnog zakona BiH te zakona o Sudu BiH i Tužilaštvu jedno su od četiri otvorena pitanja koja stoje pred Bosnom i Hercegovinom.

Naglašavajući da BiH još nije riješila ni pitanje imenovanja direktora policijskih agencija te zajedničkog ureda ombusmena, Fajon podsjeća da će se Evropski parlament 7. novembra izjašnjavati o njenoj inicijativi.

Tanja Fajon će po povratku iz ove posjete Bosni i Hercegovini članovima Evropskog parlamenta prezentirati u utorak izvještaj o stepenu bosanskohercegovačkog
ispunjavanja evropskih zadaća.

Konstatirat će da je pozitivnih učinaka 90 posto, ali i da bh. vlasti treba da učine još napora da bi ispunile evropske zahtjeve.

Nakon toga se Fajon nada pozitivnoj reakciji Evropskog parlamenta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: