{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tanja Fajon istakla značaj ispunjavanja evropskih zahtjeva

F
1.10.2009. u 20:13
0
5
Tanja Fajon istakla značaj ispunjavanja evropskih zahtjeva
0
Tanja Fajon istakla značaj ispunjavanja evropskih zahtjeva
Članica Evropskog parlamenta Tanja Fajon koja boravi u posjeti Bosni i Hercegovini naglasila je danas na pres-konferenciji održanoj u Uredu Delegacije Evropske komisije u Sarajevu značaj ispunjavanja preostalih obaveza BiH iz Mape puta za liberalizaciju viznog režima, i to u kontekstu aktuelne inicijative ove evropske predstavnice da BiH i Albanija budu stavljene na bijelu šengen listu.
Donošenje izmijenjenog Krivičnog zakona BiH te zakona o Sudu BiH i Tužilaštvu jedno su od četiri otvorena pitanja koja stoje pred Bosnom i Hercegovinom.

Naglašavajući da BiH još nije riješila ni pitanje imenovanja direktora policijskih agencija te zajedničkog ureda ombusmena, Fajon podsjeća da će se Evropski parlament 7. novembra izjašnjavati o njenoj inicijativi.

Tanja Fajon će po povratku iz ove posjete Bosni i Hercegovini članovima Evropskog parlamenta prezentirati u utorak izvještaj o stepenu bosanskohercegovačkog
ispunjavanja evropskih zadaća.

Konstatirat će da je pozitivnih učinaka 90 posto, ali i da bh. vlasti treba da učine još napora da bi ispunile evropske zahtjeve.

Nakon toga se Fajon nada pozitivnoj reakciji Evropskog parlamenta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: