{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tanja Fajon - evropski prijatelj BiH u 2010.

F
25.4.2010. u 14:55
0
4
Tanja Fajon - evropski prijatelj BiH u 2010.
0
Tanja Fajon - evropski prijatelj BiH u 2010.
Tanja Fajon
Komisija za dodjelu priznanja Evropskog pokreta u BiH jednoglasno je donijela odluku da se Tanji Fajon, poslanici iz Slovenije u Evropskom parlamentu, dodijeli Plaketa "Evropski prijatelj BiH 2010", povodom obilježavanja Dana Evrope u BiH.
Evropski pokret u BiH podržava i pozdravlja lobiranje, aktivnosti i angažman poslanice iz Slovenije u Evropskom parlamentu Tanje Fajon u vezi ukidanja viznog režima za bh. građane i priključenju naše zemlje u EU.

U saopćenju Evropski pokret u BiH u nedjelju navodi da je u više direktnih kontakata s njom istakao da građani BiH, koji u ogromnoj mjeri podržavaju i žele integraciju u EU, ne smiju biti taoci političkih igara u BiH.

Dodaje se kako se Fajon slaže s stavom Evropskog pokreta u BiH, te da im je poručila da će nastaviti i ubuduće snažno lobirati za što skorije ukidanje viza za bh. građane i priključenje BiH u EU.

Dosadašnji nosioci ovog priznanja su, između ostalih: Christian-Schwarz Schilling, Miroslav Lajčak, Jelko Kacin i Imre Varga, navodi Evropski pokret u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: