{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Talijani zaljubljeni u Tuzlu

S
Sarajevo-x.com
7.10.2008. u 10:57
0
9
Talijani zaljubljeni u Tuzlu
0
Talijani zaljubljeni u Tuzlu
Panonski slapovi i Panonska jezera, uz brojne druge turističke potencijale tuzlanske regije, predstavljeni su od 2. do 5. oktobra na Sajmu gastro ponude u italijanskoj Raveni.
Turistička zajednica Tuzlanskog kantona multimedijalnom prezentacijom atraktivnih turističkih destinacija i autentične bosanskohercegovačke kuhinje, izazvala je izuzetno veliku pažnju Talijana, ali i posjetilaca iz drugih krajeva svijeta. Posebno je veliko interesovanje bilo za Tuzlu, sa kojom Ravena već godinama ima razvijene bogate prijateljske odnose.

U Raveni su boravili i ugledni tuzlanski pekari iz pekara "Hukić" i "Kabil", koji su posjetiocima Sajma predstavili načine pripreme naših pekarskih proizvoda, sa akcentom na lepinu, kao originalni bosanski proizvod.

-Imali smo izuzetno važan nastup na Sajmu u Raveni. Toplina, prijateljstvo i rijetko viđeno gostoprimstvo koje su iskazali domaćini, rezultirali su najavom ozbiljnih planova na planu turističke promocije, suradnje i razmjene. Posjetiteljima Sajma poklonili smo nekoliko hiljada primjeraka turističkih prospekata, video materijala i suvenira, koji govore o kvaliteti naše ponude. Bili smo fascinirani činjenicom da su Talijani bukvalno zaljubljeni u Tuzlu, kazao je Almazaga Ćatović, direktor Turističke zajednice Tuzlanskog kantona, izrazivši očekivanja da se uz dobru organizaciju može očekivati dolazak većeg broja talijanskih turista u Bosnu i Hercegovinu i posebice Tuzlanski kanton.

Turistička zajednica Tuzlanskog kantona uzet će učešće i na zeničkom sajmu ZEPS, gdje će također promovirati turističke potencijale Tuzlanskog kantona, prije svega sa ciljem objedinjavanja regionalne turističke ponude i zajedničkog nastupa tuzlanske i zeničke regije prema inozemnim turistima koji odabiru Bosnu i Hercegovinu za odmor i putovanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: