{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Taksisti sa novim tablicama ne mogu van BiH?

S
4.12.2009. u 19:00
0
17
Taksisti sa novim tablicama ne mogu van BiH?
0
Taksisti sa novim tablicama ne mogu van BiH?
Među sarajevskim taksistima posljednjih dana kruži priča kako sa novim registarskim tablicima sa oznakom "TA" ubuduće neće moći ni za privatne potrebe napustiti BiH, te kako su neki od njih već vraćeni sa granice.
U Udruženju "Sarajevo-Taxi" su nam kazali kako im se nekolicina taksista javila s informacijom da su neki od njihovih kolega navodno vraćeni sa granice, ali da im se nije javio niko ko je zaista vraćen i ko bi tu priču mogao potvrditi. Kažu da, koliko su oni upoznati sa propisima, do toga ne bi trebalo dolaziti.

- Uvođenje posebnih registracija za taksi vozila smatramo dobrim jer će to spriječiti ilegalno taksiranje, ali ukoliko se ove tvrdnje pokažu tačnim onda ćemo reagirati. Zatražili smo od Ministarstva komunikacija i prometa BiH zvanično pojašnjenje, iako su nam usmeno već pojasnili da se to ne bi trebalo dešavati - kazali su nam u Udruženju "Sarajevo-Taxi".

U Ministarstvu za promet i komunikacije su nam kazali kako su i oni čuli da su neki taksisti navodno vraćeni, ali da prema trenutno važećim zakonima i propisima to ne bi trebalo da se dešava.

- Poslali smo informaciju preko Ministarstva vanjskih poslova, a oni proslijedili diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH, tako da mislim da su u svim državama upoznati sa novim izgledom tablica. Taksistima niko ne može osporiti korištenje privatnog automobila za odlazak bilo gdje - pojasnio nam je Dario Bušić iz Odsjeka za drumski i željeznički transport u MInistarstvu komunikacija i prometa BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: