Reakcije
0

Taksista mi je pokušao ukrasti 10 KM

Sarajevo-x.com
Nakon ispovjesti Zagrepčanke kojoj je za kratku relaciju vozač kompanije Sarajevo Taxi uzeo previše novaca, na relaciji aerodrom-hotel Hollywood, i brojnih drugih reakcija, u redakciju se javila još jedna žrtva odmetnute grupe taksista ispred aerodromske zgrade. Ovaj Sarajlija smatra da nije kriv niko osim uprave Međunarodnog aerodroma Sarajevo koja dopušta da se glavni grad BiH spušta na tako niske grane. Pročitaje njegove doživljaje.

'Prije mjesec dana sam uzeo taksi od aerodroma do Ilidže nakon vrlo napornog puta. Očekivao sam da će mi naplatiti mimo tarife i nisam imao živaca da se raspravljam tako, kad mi je taksista rekao da vožnja košta 10 bez rasprave sam mu dao 20 EUR. On mi je vratio 10 EUR i ostavio kod mog auta. Kako sam bio umoran nisam ni primjetio da sam mu sve platio u EUR-ima (računao sam da plaćam u markama).

Kad su mi se konačno upalile lampice i kad sam shvatio da mi je vožnju naplatio 10 EUR nije mi bilo mrsko vratiti se na aerodrom i potražiti tog istog taksistu. Nakon 10 minuta raspravljanja s njim nazvao sam Sarajevo Taxi, objasnio o čemu se radi, rekao broj registarske tablice, ime taksiste i broj taksija i složio se s njima da zovnu policiju. Nakon 10 minuta čekanja pored taxi štanda taxista mi je vratio 10 KM (što je opet premalo).

Ono što je najgore u svemu tome je da taxista nije bio uopšte zabrinut što sam nazvao njegovu centralu niti je očekivao da će mu iko praviti probleme zbog te prevare i da će pozvati policiju. Sarajevo Taxi isto tako nije bio iznenađen sa žalbom i čim sam spomenuo tip auta odmah su mi rekli i ime taksiste koji me je vozio. Bilo je očigledno da je to samo bio „business as usual“ kako za taksistu, tako i za Sarajevo Taxi.

Ne treba očekivati od firme koja otvoreno dozvoljava svojim zaposlenicima da varaju i kradu novac od svojih klijenata da će iznenada promijeniti svoj način rada i popraviti situaciju. Moje mišljenje je da je odgovorno lice Aerodrom Sarajevo koje dopušta svom poslovnom partneru da krade novac od njihovih klijenata (kojima su onemogućili korištenje usluga bilo koje druge firme s obzirom da Sarajevo Taxi ima monopol na aerodromu). Svi komentari koje pojedinačni korisnici ostavljaju na forumima neće nikada utjecati na Sarajevo Taxi kao što može Aerodrom Sarajevo. S obzirom da usluge avio prevoza svakako plaćamo 2-3 puta skuplje nego u Evropi mislim da najmanje što Aerodrom može uraditi za nas je osigurati da nas neće opljačkati čim sletimo u naš glavni grad.'

Feđa Vuković, Sarajevo