{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Takmičenje za najbolje ideje mladih na temu poduzetništva

F
11.11.2009. u 22:15
0
1
Takmičenje za najbolje ideje mladih na temu poduzetništva
0
Takmičenje za najbolje ideje mladih na temu poduzetništva
U sklopu obilježavanja Globalne sedmice poduzetništva, u Mostaru će se u ponedjeljak, 16. novembra, u organizaciji Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, održati takmičenje za najbolje projekte/ideje mladih na temu poduzetništva.
Izbor najboljeg projekta održat će se u prostorijama Gospodarske komore FBiH u Mostaru, s početkom u 12 sati, a na samom početku prisutnima će se obratiti federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Velimir Kunić, te sekretar resornog ministar Jozo Bejić.

Takmičenje u Mostaru organizirat će se na teme; „Ostvari svoju ideju“, „Poduzetnik, to sam ja“ i takmičenje za najbolji kratki film o poduzetništvu.

Komisija Ministarstva pregledat će pristigle materijale i održati sastanak s potencijalnim kandidatima kako bi izabrala najbolje projekte-ideje koje će biti nagrađene i prezentirane na središnjoj promociji zakazanoj za 19. novembra u Banja Luci.

Globalna sedmica poduzetništva ima za cilj inspirirati što više mladih ljudi do 30 godina starosti da upoznaju pojam poduzetničkog ponašanja, povezati mlade ljude (zanemarujući državne granice) u globalnom naporu pronalazaka novih ideja, kako bi prihvatili inovacije i pretvorili svoje ideje u stvarnost, saopćeno je iz Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: