Takmičenje za mlade u pisanju najljepšeg pisma

F
FENA
17.1.2013. u 16:17
0
0
Takmičenje za mlade u pisanju najljepšeg pisma
0
Takmičenje za mlade u pisanju najljepšeg pisma
Hrvatska pošta Mostar, zajedno s BH Poštom i Poštom Republike Srpske, organizira izbor najljepšeg pisma mladih u BiH.
Ovo je dio je međunarodnog takmičenja, koje organiziraju Svjetska poštanska unija (UPU) i UNESCO kako bi potaknuli umijeća pisanja te promicanje međunarodnog prijateljstva. Pismo, koje će na takmičenju predstavljati BiH, odabrat će stručni žiri i poslati ga Međunarodnom uredu gdje će ući u konkurenciju za izbor najljepšeg pisma mladih u svijetu.

Međunarodni ured, za 43. takmičenje u pisanju pisama, odabrao je temu "Napiši pismo o tome zbog čega je voda dragocjena".

Na konkursu mogu sudjelovati mladi do 15 godina, a otvoreno je do 1. aprila 2013. godine. Troje prvoplasiranih učenika bit će nagrađeni biciklima i novčanim nagradama (500, 300 i 200 maraka), a njihovi nastavnici materinskog jezika sa 100 maraka.

Sljedeći sedam učenika dobit će mp4 player, a autori svih odabranih radova dobit će poklon pakete sva tri bh. poštanska operatora. Posebna nagrada bit će dodijeljena i za najkreativniji rad.

Hrvatska pošta Mostar prigodnim darom nagradit će 5 škola iz kojih na adresu HP Mostar pristigne najveći broj pisama, te 10 najboljih radova prigodnim zbirkama poštanskih maraka.

Više informacija o takmičenju u pisanju pisama može se dobiti na broj telefona 036/445-091ili na web stranici www.post.ba, stoji u saopćenju iz HP-a Mostar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: