{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Takmičenje studenata germanistike od 20. do 22. aprila

S
24.3.2012. u 22:13
0
0
Takmičenje studenata germanistike od 20. do 22. aprila
0
Takmičenje studenata germanistike od 20. do 22. aprila
Udruženja DAAD-AlumniBH (Udruženje bivših DAAD stipendista) i Gerila (Germanistička intelektualna liga) organiziraju po prvi put u BiH konferenciju i naučno takmičenje studenata germanistike sa svih Univerziteta u BiH pod nazivom GIB (Germanistisches intellektuelles Battle), a koja će se održati 20.-22. aprila 2012. u Sarajevu.
Na konferenciju su pozvani svi studenti germanistike iz Mostara, Zenice, Banja Luke, Tuzle, Bihaca i Sarajeva. Konferencija se sastoji od tri dijela, od Okruglog stola, gdje je cilj da se razmjene opšte informacije o studiju, iskustva stečena tokom studija, priznavanje bolonjskih diploma, mogućnost zaposlenja i stipendiranja, zatim od prezentiranja naučno-istraživačkih radova i na kraju od naučnih kvizova, u kojima će se ispitati znanje iz njemačkog jezika i književnosti, općeg znanja, historije, geografije i muzike.

Cilj ovog projekta je ohrabrenje i animiranje studenata za samostalne naučno-istraživačke radove, poboljšanje svojih prezentacijskih sposobnosti i dokazivanje svog stečenog znanja. Studentima će biti plaćeni troškovi puta i smještaja, a kao glavna nagrada ovog takmičenja pobjednika slijedi novčana nagrada. Svaki učesnik će dobiti validan certifikat o učešću na konferenciji, koji može priložiti u svojoj biografiji kao referencu. Projekat je podržalo Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke. Za studente je organizirano i zajednička zabava.

Rok za prijavu je 30. mart 2012.godine. Više informacija na www.gerila.ba.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: