Obezbijeđen put, smještaj i nagrade
0

Takmičenje studenata germanistike od 20. do 22. aprila

Sarajevo-x.com
Udruženja DAAD-AlumniBH (Udruženje bivših DAAD stipendista) i Gerila (Germanistička intelektualna liga) organiziraju po prvi put u BiH konferenciju i naučno takmičenje studenata germanistike sa svih Univerziteta u BiH pod nazivom GIB (Germanistisches intellektuelles Battle), a koja će se održati 20.-22. aprila 2012. u Sarajevu.

Na konferenciju su pozvani svi studenti germanistike iz Mostara, Zenice, Banja Luke, Tuzle, Bihaca i Sarajeva. Konferencija se sastoji od tri dijela, od Okruglog stola, gdje je cilj da se razmjene opšte informacije o studiju, iskustva stečena tokom studija, priznavanje bolonjskih diploma, mogućnost zaposlenja i stipendiranja, zatim od prezentiranja naučno-istraživačkih radova i na kraju od naučnih kvizova, u kojima će se ispitati znanje iz njemačkog jezika i književnosti, općeg znanja, historije, geografije i muzike.

Cilj ovog projekta je ohrabrenje i animiranje studenata za samostalne naučno-istraživačke radove, poboljšanje svojih prezentacijskih sposobnosti i dokazivanje svog stečenog znanja. Studentima će biti plaćeni troškovi puta i smještaja, a kao glavna nagrada ovog takmičenja pobjednika slijedi novčana nagrada. Svaki učesnik će dobiti validan certifikat o učešću na konferenciji, koji može priložiti u svojoj biografiji kao referencu. Projekat je podržalo Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke. Za studente je organizirano i zajednička zabava.

Rok za prijavu je 30. mart 2012.godine. Više informacija na www.gerila.ba.