{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Takmičenje iz prve pomoći

S
18.4.2008. u 10:50
0
1
Takmičenje iz prve pomoći
0
Takmičenje iz prve pomoći
Crveni križ Kantona Sarajevo organizuje XIII Kantonalno takmičenje učenika osnovnih i srednjih škola iz prve pomoći. Takmičenje će se održati sutra 19. aprila (subota) 2008. godine sa početkom u 10 sati u Centru za edukaciju i odmor Ušivak (bivša kasarna Ušivak), Hadžići.
Na ovom takmičenju učestvuju učenici iz slijedećih osnovnih škola: "Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković, "Isak, Samokovlija“,“Kovačići“,“Umihana Čuvidina“, “Druga osnovna škola“, "Zajko Delić, "Podlugovi“, Osnovna škola "9.maj“ i "Zaim Kolar“, te učenici iz srednjih škola: MSŠ poljoprivredno veterinarska i prehrambena, Druga gimnazija, Treća gimnazija, MSŠ Peta gimnazija i birotehnička, Četvrta gimnazija, Mješovita srednja škola Vogošća, Mješovita srednja škola Hadžići i Mješovita srednja škola Ilijaš.

Takmičenje iz prve pomoći će se održati po kružnom sistemu na devet poligona na kojima će biti imitirane situacije sa više povrijeđenih (teoretski dio - test, kardio pulmonalna reanimacija, saobraćajni udes, stradanje u minskom polju, tuča na sportskom terenu, zemljotres i sl).

Proglašenje pobjednika i uručenje pehara održat će se u 16:00 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: