BiH
27

Takmičenja u sportu i zabava: Više od 250 studenata iz BiH i Srbije dolazi u Sarajevo

Piše: M. N.
Više od 250 studenata iz cijele BiH i Republike Srbije tokom vikenda će boraviti u Studentskom centru Sarajevo na Bjelavama gdje će biti održano sportsko-zabavno druženje Studentski dani sporta i kulture.

Organizatori sportsko-zabavnog druženja su Centar za afirmaciju kulture i obrazovanja Litteratus, Informativni časopis Student i Studentski centar Sarajevo.

"Studentski dani sporta i kulture u Sarajevu održavaju se već četvrtu godinu. Ovo je postalo već tradicionalno okupljanje studenata, a ima za cilj upoznavanje i širenje prijateljstava između različitih visokoobrazovnih institucija uz pozitivan sportski duh i takmičenja, razmjenu ideja i mogućnosti, kao i pokretanje zajedničkih projekata", rekla je za Klix.ba Matea Oroz, zamjenica direktora Centra za kulturu i obrazovanje Litteratus.

Ovogodišnje sportske aktivnosti sadrže takmičenja u malom nogometu (ekipno 5+1), basketu 3 na 3 i odbojci (mješovita muško-ženska ekipa), stonom tenisu i šahu.

Sva sportska takmičenja će biti odigrana na terenima Centra za sport i rekreaciju FIS.

Nakon takmičenja uslijedit će i nagrade kao i pehari za prva tri mjesta u svim disciplinama, a za sve studente bit će organizovana i zabava u sarajevskim klubovima.