Nakon dugo vremena
333

Takmičar iz Užica razbio famu da u skokovima sa Starog mosta uvijek pobjeđuju Mostarci

G. Š.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Srbin iz Užica Dragan Milnović je osvojivši titulu pobjednika u skokovima na glavu sa Starog mosta u Mostaru, poznatu mostarsku lastu nakon dugo vremena odnio iz grada na Neretvi i razbio famu da u Mostaru uvijek pobjeđuju samo Mostarci.

Ponosan na osvojenu titulu, Milnović je nakon preuzimanja pobjedničkog pehara rekao da je današnja pobjeda za njega ogromni uspjeh, jer su mostarski skokovi poseban izazov za svakog skakača.

Dragan Milnović (Foto: E. M./Klix.ba)
Dragan Milnović (Foto: E. M./Klix.ba)

"Idemo svuda po regionu i skačemo, ali Stari most je Stari most i sa njim nema zezanja, za njega se mora pripremati posebno", kazao je novi šampion mostarskih skokova koji će naredne godine iz Užica doći braniti titulu najbolje mostarske laste u Mostaru.

Ističe da je ovo njegovo treće učešće na mostarskim skokovima, te da se prošle godine doslovno obrukao, ali nakon upornog treniranja ove godine je uspio izvesti dva najbolja skoka i osvojiti pobjedu u Mostaru, čime je ujedno razbio i famu da pobjedu mogu izboriti samo Mostarci.

Semir Drljavić i Lorens Listo (Foto: E. M./Klix.ba)
Semir Drljavić i Lorens Listo (Foto: E. M./Klix.ba)

Mostarac Lorens Listo koji je osvojio 13 rekordnih pobjeda u skokovima sa Starog mosta i čvrsto čuvao titulu mostarske laste do unazad dvije godine, kada se povukao iz poštovanja prema legendarnom Emiru Baliću s kojim je izjednačio broj pobjeda, a sada predsjedava Klubom skakača u vodu Mostar je za naš portal komentarisao ovogodišnje izdanje skokova, koje se po prvi put i održalo pod njegovim rukovodstvom.

"Nakon dugo godina pobjeda je iz Mostara otišla u Srbiju, u Užice. Momak koji je najbolje skočio Dragan Milnović je zasluženo pobijedio i drago mi je zbog toga. Imao je dva odlična skoka i sve desetke", kazao je Listo.

Naglasio je da su mostarski tradicionalni skokovi sa Starog mosta međunarodnog karaktera i da takmičari dolaze iz čitavog regiona, a ove godine kako ističe i žiri je bio međunarodni.

"Dino Bajrić iz Sarajeva je također imao šansu da pobjedi, ali je malo zeznuo drugi skok. Stvarno je bila jaka konkurencija i do posljednjeg trenutka se nije znalo ko će pobijediti", kazao je Listo za Klix.ba zadovoljan današnjim spektaklom u Mostaru.

Naglasio je kako svi koji treniraju i koji se trude sigurno mogu pobijediti na mostarskim skokovima bez obzira od kuda da dolaze.