{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tafro: Nema besplatnih udžbenika, jer nije izborna godina

F
16.8.2007. u 15:50
0
0
Tafro: Nema besplatnih udžbenika, jer nije izborna godina
0
Tafro: Nema besplatnih udžbenika, jer nije izborna godina
Udruženja invalidnih i hendikepiranih osoba u BiH smatra da je Vlada FBiH odbila da obezbijedi besplatne udžbenike invalidnoj i hendikepiranoj djeci, djeci invalida i ostalih socijalnih kategorija, iz razloga što ovo nije izborna godina.
"Ne interesuje ih mišljenje glasača, ali će u sklopu naredne izborne kampanje dijeliti udžbenike, jer Vlada računa da ćemo zaboraviti njihov ovogodišnji nerad, a za to vrijeme će izdavački i ostali lobiji steći ekstra profit kakav se ni u jedoj zemlji Evrope ne može zaraditi na besplatnom obrazovanju. Ne muči Vladu Federacije BiH ni to što će velikom broju djece biti uskraćeno školovanje", navodi se u saopćenju.

"Veliki procenat nepismenosti u našoj zemlji jedan je od segmenata koji zabrinjava Evropsku uniju i sve one koji razmišljaju o pristupanju BiH Evropskoj uniji. Zabrinjava odnos Vlade Federacije prema obrazovanju socijalno ugroženih kategorija, a posebno činjenica da je Vlada odnosno resorni ministar zabranio ovjeru kredita opštinskim službama boračko-invalidske zaštite, pa djeca RVI ni na kredit neće moći kupiti knjige. Ako je i od vlasti koju smo sami sebi izabrali, dosta je", kaže predsjednik Udruženja invalidnih i hendikepiranih osoba u BiH Aziz Tafro.

Udruženje ističe svoju zabrinutost zbog enormnih poskupljenja osnovnih životnih namirnica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: