{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tafro: Nema besplatnih udžbenika, jer nije izborna godina

F
16.8.2007. u 15:50
0
0
Tafro: Nema besplatnih udžbenika, jer nije izborna godina
0
Tafro: Nema besplatnih udžbenika, jer nije izborna godina
Udruženja invalidnih i hendikepiranih osoba u BiH smatra da je Vlada FBiH odbila da obezbijedi besplatne udžbenike invalidnoj i hendikepiranoj djeci, djeci invalida i ostalih socijalnih kategorija, iz razloga što ovo nije izborna godina.
"Ne interesuje ih mišljenje glasača, ali će u sklopu naredne izborne kampanje dijeliti udžbenike, jer Vlada računa da ćemo zaboraviti njihov ovogodišnji nerad, a za to vrijeme će izdavački i ostali lobiji steći ekstra profit kakav se ni u jedoj zemlji Evrope ne može zaraditi na besplatnom obrazovanju. Ne muči Vladu Federacije BiH ni to što će velikom broju djece biti uskraćeno školovanje", navodi se u saopćenju.

"Veliki procenat nepismenosti u našoj zemlji jedan je od segmenata koji zabrinjava Evropsku uniju i sve one koji razmišljaju o pristupanju BiH Evropskoj uniji. Zabrinjava odnos Vlade Federacije prema obrazovanju socijalno ugroženih kategorija, a posebno činjenica da je Vlada odnosno resorni ministar zabranio ovjeru kredita opštinskim službama boračko-invalidske zaštite, pa djeca RVI ni na kredit neće moći kupiti knjige. Ako je i od vlasti koju smo sami sebi izabrali, dosta je", kaže predsjednik Udruženja invalidnih i hendikepiranih osoba u BiH Aziz Tafro.

Udruženje ističe svoju zabrinutost zbog enormnih poskupljenja osnovnih životnih namirnica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: