{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tafro: Ministarstvo neodgovorno troši novac boraca

F
9.8.2007. u 12:30
0
0
Tafro: Ministarstvo neodgovorno troši novac boraca
0
Tafro: Ministarstvo neodgovorno troši novac boraca
Udruženje invalidnih i hendikepiranih osoba BiH oglasilo se danas saopćenjem za javnost u kojem navode da se Ministarstvo za boračka pitanja FBiH ponaša neodgovorno u trošenju boračkih sredstava, dok se invalidi suočavaju s osnovnim egzistencijalnim pitanjima kao što je kupovina knjiga i ogrjeva.
"Ministar Zahid Crnkić za službene potrebe u 2006. je kupio vozilo 'audi A4' od 68.189 KM po odluci Vlade FBiH sredstvima ranije dodijeljenim iz tekuće rezerve za potrebe plaćanja PDV-a za kupljena vozila u 2005. godini za potrebe 100 postotnih ratnih vojnih invalida", navodi se u saopćenju.

Iz bh. udruženja invalidnih i hendikepiranih osoba naglašavaju da prema Izvještaju o reviziji finansijskih izvještaja za 2006., Ureda za reviziju institucija u Federaciji BiH, procedura kupovine nije u skladu sa članom 13. tačka 5. Zakona o nabavkama, "jer je Ministarstvo u javnom oglašavanju za izbor najpovoljnijeg ponuđača navelo marku i tip vozila što predstavlja povredu principa jednakog tretmana i nediskriminacije dobavljača".

"Ovakve aktivnosti boračkog ministarstva predstavljaju povredu javnog morala. Ratni vojni invalidi su na rubu egzistencije, a naše Ministarstvo se razbacuje novcem koji je trebao biti podijeljen borcima," navodi u izjavi za medije predsjednik Udruženja Aziz Tafro.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: