{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tafro: Ministarstvo neodgovorno troši novac boraca

F
9.8.2007. u 12:30
0
0
Tafro: Ministarstvo neodgovorno troši novac boraca
0
Tafro: Ministarstvo neodgovorno troši novac boraca
Udruženje invalidnih i hendikepiranih osoba BiH oglasilo se danas saopćenjem za javnost u kojem navode da se Ministarstvo za boračka pitanja FBiH ponaša neodgovorno u trošenju boračkih sredstava, dok se invalidi suočavaju s osnovnim egzistencijalnim pitanjima kao što je kupovina knjiga i ogrjeva.
"Ministar Zahid Crnkić za službene potrebe u 2006. je kupio vozilo 'audi A4' od 68.189 KM po odluci Vlade FBiH sredstvima ranije dodijeljenim iz tekuće rezerve za potrebe plaćanja PDV-a za kupljena vozila u 2005. godini za potrebe 100 postotnih ratnih vojnih invalida", navodi se u saopćenju.

Iz bh. udruženja invalidnih i hendikepiranih osoba naglašavaju da prema Izvještaju o reviziji finansijskih izvještaja za 2006., Ureda za reviziju institucija u Federaciji BiH, procedura kupovine nije u skladu sa članom 13. tačka 5. Zakona o nabavkama, "jer je Ministarstvo u javnom oglašavanju za izbor najpovoljnijeg ponuđača navelo marku i tip vozila što predstavlja povredu principa jednakog tretmana i nediskriminacije dobavljača".

"Ovakve aktivnosti boračkog ministarstva predstavljaju povredu javnog morala. Ratni vojni invalidi su na rubu egzistencije, a naše Ministarstvo se razbacuje novcem koji je trebao biti podijeljen borcima," navodi u izjavi za medije predsjednik Udruženja Aziz Tafro.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: