{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tadićeva inauguracija na dan dženaze u Srebrenici

O
7.7.2004. u 00:21
0
0
Tadićeva inauguracija na dan dženaze u Srebrenici
0
Tadićeva inauguracija na dan dženaze u Srebrenici
Predsjednik Republike Srbije Boris Tadić pozvao je putem Ambasade Srbije i Crne Gore članove Predsjedništva BiH, te visoke funkcionere RS na inauguraciju u Beograd, javlja Oslobođenje.
Ovo zapravo i nije neobična vijest da nije činjenice da je novi srbijanski predsjednik Sulejmana Tihića, Dragana Čovića i Borislava Paravca, te Mladena Ivanića, Dragana Čavica i Dragana Mikerevića pozvao na svečanost 11. jula u 13. sati.

Toga je dana, a znaju to valjda i u Tadićevom uredu u Beogradu i u Ambasadi Srbije i Crne Gore, u Sarajevu godišnjica stravičnoga zločina u Srebrenici.

Toga će dana, a znaju valjda to, biti obavljena još jedna dženaza ubijenih Srebreničana. Toga će dana Evropa ponovo crvenjeti od stida. I znaju li to u Beogradu? Dabome da znaju. Zna to i srbijansko - crnogorski ambasador u BiH Stanimir Vukicević. I nista.

Da je 11. juli za Srbiju i Crnu Goru tek dan za svecanost i inauguriranje novog, demokratskog, evropski orijentisanog predsjednika, pokazuje i činjenica da je planiran i susret Tadica i “šefa delegacije BiH”, po svemu sudeći misli se na predsjedavajuceg Predsjednistva BiH Sulejmana Tihića. Koji bi, misle tako u Beogradu, umjesto u Srebrenici, trebao biti na svečanosti inauguriranja. Skandalozno, nediplomatski, bezobrazno! Sad samo trebamo vidjeti sto će poduzeti nasi političari, posebno ovi iz Republike Srpske.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Podržavate li povećanje akciza na gorivo?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: