{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tadić u UN-u: Četiri ključna principa platforme Beograda

F
FENA
14.2.2006. u 21:32
0
0
Tadić u UN-u: Četiri ključna principa platforme Beograda
0
Tadić u UN-u: Četiri ključna principa platforme Beograda
Predsjednik Srbije Boris Tadić predočio je u utorak Vijeću sigurnosti UN-a da platforma Beograda za Kosovo omogućava da se posljednji veliki sukob s prostora ex-Jugoslavije riješi sporazumno, bez jednostrane promjene međunarodno priznatih granica i političke destabilizacije.
"Drugo, Albanci na Kosovu i Metohiji dobijaju veoma široku autonomiju, koja će ih u većini pitanja svakodnevnog života učiniti samostalnim u odnosu na Beograd, pod uslovom da takvu istu autonomiju prihvate za srpski entitet u pokrajini", rekao je Tadić.

On je u prednosti političkog kompromisa koji nudi Beograd uvrstio i činjenicu da bi sporazumno rješenje bilo međunarodno garantovano i, "poslije isteka određenog perioda (od recimo 20 godina), ono bi se ponovo našlo za pregovaračkim stolom".

Konačno, prenosi Tanjug, nastavio bi se proces pridruživanja Srbije i Crne Gore, uključujući Kosovo, s Evropskom unijom.

Konkretne pojedinosti ovakvog rješenja mogu se naći tek u direktnim pregovorima dviju strana, a "demokratska Srbija spremna je za takve pregovore", zaključio je Tadić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: