{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tadić: SCG i BiH ne smiju ostati izvan euroatlantskih integracija

N
19.7.2005. u 08:16
0
0
Tadić: SCG i BiH ne smiju ostati izvan euroatlantskih integracija
0
Tadić: SCG i BiH ne smiju ostati izvan euroatlantskih integracija
Srbija i Crna Gora, kao i Bosna i Hercegovina, ne smiju ostati jedine zemlje izvan euroatlantskih integracija na ovom prostoru, zbog čega su važne reforme u privrednom, političkom i sigurnosnom smislu, izjavio je sinoć predsjednik Srbije Boris Tadić u susretu s glavnim sekretarom NATO-a Jaapom de Hopom Schefferom.
"Nemoguće je stabilizirati ekonomsku situaciju, a da ne budemo dio procesa sigurnosti i sigurnosnih reformi i integracija, nemoguće je reformisati sigurnost, a da ne budemo dio političkih integracija", kazao je Tadić.

Geostrateški, Srbija i Crna Gora, posebno Srbija, se nalazi na teškom prostoru, ali s političkim i sigurnosnim izmjenama i globalnim procesima euroatlantskih integracija stvara se mogućnost za iznimno koristan položaj u privrednom smislu, dodao je predsjednik Srbije.

On je istaknuo da je za očuvanje državne zajednice, a da građani Crne Gore trebaju odlučiti u kom pravcu trebaju ići.

Za problem Kosova Tadić je kazao da je potrebno pokazati da su etničke zajednice dobrodošle na tom prostoru, zbog čega se on zalaže za proces decentralizacije.

Tadić se također osvrnuo na svoj odlazak u Srebrenicu, rekavši da je zločin učinjen i prema Srbima i spomenuo pritom predstojeće obilježavanje godišnjice operacije "Oluja".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: