|

Tadić: Podjelom BiH dobili bismo veliku Srbiju i veliku Hrvatsku

Tadić: Podjelom BiH dobili bismo veliku Srbiju i veliku Hrvatsku
0
S
Sarajevo-x.com/HRT
2.12.2007. u 12:16
0
komentara
0

dijeljenja
Tadić: Podjelom BiH dobili bismo veliku Srbiju i veliku Hrvatsku
Priznanje neovisnosti Kosova značilo bi podjelu Srbije i gaženje načela međunarodnog prava te vodilo u destabilizaciju višeetničkih država u kojima postoje "separatistički" pokreti, a posljedice bi se osjetile i u regiji, izjavio je za ljubljanski dnevni list "Dnevnik" srbijanski predsjednik Boris Tadić, a prenio je HRT.
"Makedonija se suočava sa sličnim problemima jer Albanci čine trećinu stanovništva, u Crnoj Gori je udio manjina u stanovništvu još i veći, a možda će se otvoriti i problem Ukrajine koja je nacionalno podijeljena država", rekao je Tadić za Dnevnik, dodajući da se postavlja pitanje kako bi se neovisnost Kosova odrazila u BiH.

"Ne bih želio podjelu BiH jer bi u tom slučaju na kraju dobili veliku Srbiju i veliku Hrvatsku, te malu bošnjačku državu u sredini, a sve to tek poslije velikih napetosti", rekao je Tadić. Dodao je da bi "podjela Srbije", odnosno neovisnost Kosova najprije destabilizirala stanje u samoj Srbiji, a onda dovela do napetosti te do "ugrožavanja teritorijalne cjelovitosti drugih evropskih država".
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.