{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tadić i Del Vechio: Regionalna saradnja ključna u borbi protiv kriminala

Klix.ba
9.8.2018. u 12:32
1
3
Tadić i Del Vechio: Regionalna saradnja ključna u borbi protiv kriminala
1
Tadić i Del Vechio: Regionalna saradnja ključna u borbi protiv kriminala
Ambasador Republike Hrvatske u BiH Ivan Del Vechio posjetio je danas Tužilaštvo BiH te se sastao i razgovarao sa v. d. glavne tužiteljice Tužilaštva BiH Gordanom Tadić.
Teme sastanka odnosile su se na jačanje vladavine prava i saradnju pravosudnih institucija u regionu. Na sastanku je razgovarano o jačanju vladavine prava u BiH i saradnji pravosudnih institucija u regionu, u borbi protiv svih oblika kriminala.

V. d. glavne tužiteljice Tadić i ambasador Del Vechio istakli su da je regionalna saradnja ključni i vrlo bitan segment u borbi protiv prekograničnog kriminala i jačanju vladavine prava u zemljama regiona, a naročito u procesu evropskih integracija.

Tužiteljstvo BiH intenzivno sarađuje s pravosudnim institucijama u regionu, radeći na više predmeta zajedno s kolegama iz Hrvatske, naročito u segmentu borbe protiv međunarodnog krijumčarenja opojnih droga i krijumčarenja ilegalnih migranata.

Sudionici sastanka razgovarali su i o Državnoj strategiji za rad na predmetima ratnih zločina, kao bitnom dokumentu koji naglašava segment regionalne saradnje, a koji će pomoći u rješavanju predmeta ratnih zločina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: