{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tadić: Građani BiH su zabrinuti zbog mogućih mjera za putovanje u EU

S
23.10.2017. u 18:17
41
65
Tadić: Građani BiH su zabrinuti zbog mogućih mjera za putovanje u EU
41
Tadić: Građani BiH su zabrinuti zbog mogućih mjera za putovanje u EU
Ognjen Tadić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić prenio je danas ambasadoru Slovenije u BiH Zorici Bukinac zabrinutost građana BiH zbog najave mogućnosti da se administrativnim mjerama njihovo putovanje u zemlje EU učini složenijim.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Tadić je istakao da bi takav potez, ako se na njemu istraje, zahtijevao vrlo detaljna pojašnjenja kako se ne bi stekao utisak da se distanca između EU i BiH povećava umjesto da se smanjuje, tim prije što nijedan izvještaj ne pokazuje da je bilo kada iz BiH prema EU načinjen bilo kakav potez koji bi se mogao tumačiti kao sigurnosna prijetnja, saopšteno je iz Parlamenta BiH.

Podsjećamo, za putovanje u EU građanima zemalja zapadnog Balkana neće trebati vize, ali će možda morati ispunjavati detaljne formulare prije puta i zatražiti odobrenje od nadležnih službi Evropske unije.

Tokom nastupne posjete novoimenovanog slovenačkog ambasadora u BiH, sagovornici su konstatovali da su odnosi BiH i Slovenije vrlo dobri, ali da postoji otvoren prostor za bolju ekonomsku saradnju.

Oni su ocijenili da slučaj "Agrokor" ukazuje na potrebu zajedničkog političkog i ekonomskog djelovanja kako bi se umanjile štete koje prevazilaze granice pojedinih zemalja regiona.

Tadić je pozvao slovenačkog ambasadora da privrednike iz Slovenije podstiče na bolju komunikaciju sa onima koji u Republici Srpskoj, Federaciji BiH i Brčko distriktu imaju neposrednu nadležnost u sferi ekonomije.

On je dodao da bi se na taj način brže i jednostavnije ostvarili željeni kontakti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: