BiH
0

SX-CESS VISION predstavio projekat pod nazivom "Perspektiva Komunikacije"

Sarajevo-X
U četvrtak 11.11.2004. u prostorijama Media centra, pred mnogobrojnim medijima i prijateljima, Asocijacija za opšti razvoj, istraživanje, povezivanje i komunikacije, SX-CESS VISION, održala je prezentaciju projekta pod nazivom ''PERSPEKTIVA KOMUNIKACIJE''.

SX-CESS VISION je nevladina organizacija koja želi da promovira i implementira različite inovativne sadržaje i aktivnosti, i koja će nastojati na svakodnevnu problematiku odgovoriti vlastitim idejnim konceptom. Asocijacija je s ciljem efikasnijeg i progresivnijeg djelovanja na programskim ciljevima segmentirana u četiri sektora a to su SEKTOR ZA RAZVOJ, ISTRAŽIVANJE, POVEZIVANJE i KOMUNIKACIJE.

SEKTOR ZA KOMUNIKACIJE je taj koji radi na implementaciji aktuelnog projekta ''PERSPEKTIVA KOMUNIKACIJE''.

Glavni cilj ovog projekta je promovisanje mladih iz oblasti kulture, nauke i sporta i kreiranja mogućnosti za njih, ali i za druge da iskoriste ovaj ogromni nedovoljno iskorišteni resurs.

Mladi će biti predstavljeni paraleno u dva segmenta :

  1. Printana publikacija - '' PERSPEKTIVA ''
  2. WEB stranica - www.sx-v.org.ba

Promocija ovog tipa bit će korisna obostrano jer će ideje mladih dospjeti do institucija koje mogu potpomoći njihovu realizaciju. Samim tim SX-CESS VISION će biti spona između institucija i mladih, a ujedno olakšati i uštedjeti vrijeme objema stranama da ostvare svoje ciljeve.

-Printane publikacije s ideologijom talenata, njihovim intervjuima i biografijama biti ce kontinuirano distribuirane u stvorenoj mreži ambasada, vladinih i nevladinih organizacija, fondacija, te drugih institucija koje su u spremne da na bilo koji načn podrže predstavljene mlade.

  • WEB promocija je konstantna podrška razvoju ''Perspektive'' na kojem će se moći naći kompletan sadržaj implementacije projekta. Web će takođe djelovati globalno na promovisanje projekta i svojom funkcijom će proširiti djelokrug istog.

''Smatramo, također, da će ovaj projekat dati podstreka mladima da traže svoje mjesto u društvu, da preuzmu odgovornost na sebe i da iz pasivnog odnosa prema svojoj budućnosti zauzmu jedan aktivni stav i traže od odgovornih ono sto im pripada i što zaslužuju'', riječi su koordinatora projekta Adnana Beširovića.