{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SX-CESS VISION predstavio projekat pod nazivom "Perspektiva Komunikacije"

S
16.11.2004. u 09:01
0
0
SX-CESS VISION predstavio projekat pod nazivom "Perspektiva Komunikacije"
0
SX-CESS VISION predstavio projekat pod nazivom "Perspektiva Komunikacije"
U četvrtak 11.11.2004. u prostorijama Media centra, pred mnogobrojnim medijima i prijateljima, Asocijacija za opšti razvoj, istraživanje, povezivanje i komunikacije, SX-CESS VISION, održala je prezentaciju projekta pod nazivom ''PERSPEKTIVA KOMUNIKACIJE''.
SX-CESS VISION je nevladina organizacija koja želi da promovira i implementira različite inovativne sadržaje i aktivnosti, i koja će nastojati na svakodnevnu problematiku odgovoriti vlastitim idejnim konceptom. Asocijacija je s ciljem efikasnijeg i progresivnijeg djelovanja na programskim ciljevima segmentirana u četiri sektora a to su SEKTOR ZA RAZVOJ, ISTRAŽIVANJE, POVEZIVANJE i KOMUNIKACIJE.

SEKTOR ZA KOMUNIKACIJE je taj koji radi na implementaciji aktuelnog projekta ''PERSPEKTIVA KOMUNIKACIJE''.

Glavni cilj ovog projekta je promovisanje mladih iz oblasti kulture, nauke i sporta i kreiranja mogućnosti za njih, ali i za druge da iskoriste ovaj ogromni nedovoljno iskorišteni resurs.

Mladi će biti predstavljeni paraleno u dva segmenta :
1. Printana publikacija - '' PERSPEKTIVA ''
2. WEB stranica - www.sx-v.org.ba

Promocija ovog tipa bit će korisna obostrano jer će ideje mladih dospjeti do institucija koje mogu potpomoći njihovu realizaciju. Samim tim SX-CESS VISION će biti spona između institucija i mladih, a ujedno olakšati i uštedjeti vrijeme objema stranama da ostvare svoje ciljeve.

-Printane publikacije s ideologijom talenata, njihovim intervjuima i biografijama biti ce kontinuirano distribuirane u stvorenoj mreži ambasada, vladinih i nevladinih organizacija, fondacija, te drugih institucija koje su u spremne da na bilo koji načn podrže predstavljene mlade.

- WEB promocija je konstantna podrška razvoju ''Perspektive'' na kojem će se moći naći kompletan sadržaj implementacije projekta. Web će takođe djelovati globalno na promovisanje projekta i svojom funkcijom će proširiti djelokrug istog.

''Smatramo, također, da će ovaj projekat dati podstreka mladima da traže svoje mjesto u društvu, da preuzmu odgovornost na sebe i da iz pasivnog odnosa prema svojoj budućnosti zauzmu jedan aktivni stav i traže od odgovornih ono sto im pripada i što zaslužuju'', riječi su koordinatora projekta Adnana Beširovića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: