{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Svoje slobodno vrijeme posvetit ću ugroženoj djeci"

S
24.12.2009. u 12:57
0
7
"Svoje slobodno vrijeme posvetit ću ugroženoj djeci"
0
"Svoje slobodno vrijeme posvetit ću ugroženoj djeci"
Edin Džeko, prvi ambasador UNICEF-a u Bosni i Hercegovini, posjetio je ured UNICEF-a u Sarajevu, gdje je sa osobljem, razgovarao o svom dosadašnjem i budućem angažmanu.
Predstavnici UNICEF-a još jednom su izrazili veliko zadovoljstvo i potvrdili da je Džekin angažman u svojstvu ambasadora skrenuo dodatnu pažnju javnosti na djecu u BiH, a posebno njihove najugroženije grupe.

"Pored toga što je poznat širom svijeta, Edin uvijek uspijeva uspostaviti poseban odnos sa ljudima, a posebno djecom", rekla je Anne-Claire Dufay, zamjenica šefice ureda UNICEF-a za BiH. Edinu je prenijela mnogobrojne čestitke koje su u njihov ured povodom imenovanja ambasadora stigle iz svih dijelova zemlje.

Sljedeće godine UNICEF počinje novi petogodišnji radni ciklus u Bosni i Hercegovini, u čijem fokusu će biti socijalna zaštita i inkluzija djece, rast i razvoj u ranom djetinjstvu, prevencija rizičnih ponašanja mladih i maloljetnička pravda.

"Nadam se da ću u svakom od ovih segmenata rada UNICEF-a na adekvatan način doprinijeti poboljšanju uslova u kojima djeca i mladi u BiH odrastaju. Svoje slobodno vrijeme stavit ću u službu onih kojima je najpotrebnije i zaista vjerujem da ćemo uspjeti donijeti pozitivnu promjenu za njih", rekao je Džeko.

Već sutra očekuje ga novi humanitarno-sportski angažman, jer će u Sanskom Mostu sa kolegama iz reprezentacije učestvovati na humanitarnoj utakmici, od koje je sav prihod namijenjen ugroženoj djeci.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: