Džeko u sjedištu UNICEF-a
0

"Svoje slobodno vrijeme posvetit ću ugroženoj djeci"

Sarajevo-x.com
Edin Džeko, prvi ambasador UNICEF-a u Bosni i Hercegovini, posjetio je ured UNICEF-a u Sarajevu, gdje je sa osobljem, razgovarao o svom dosadašnjem i budućem angažmanu.

Predstavnici UNICEF-a još jednom su izrazili veliko zadovoljstvo i potvrdili da je Džekin angažman u svojstvu ambasadora skrenuo dodatnu pažnju javnosti na djecu u BiH, a posebno njihove najugroženije grupe.

"Pored toga što je poznat širom svijeta, Edin uvijek uspijeva uspostaviti poseban odnos sa ljudima, a posebno djecom", rekla je Anne-Claire Dufay, zamjenica šefice ureda UNICEF-a za BiH. Edinu je prenijela mnogobrojne čestitke koje su u njihov ured povodom imenovanja ambasadora stigle iz svih dijelova zemlje.

Sljedeće godine UNICEF počinje novi petogodišnji radni ciklus u Bosni i Hercegovini, u čijem fokusu će biti socijalna zaštita i inkluzija djece, rast i razvoj u ranom djetinjstvu, prevencija rizičnih ponašanja mladih i maloljetnička pravda.

"Nadam se da ću u svakom od ovih segmenata rada UNICEF-a na adekvatan način doprinijeti poboljšanju uslova u kojima djeca i mladi u BiH odrastaju. Svoje slobodno vrijeme stavit ću u službu onih kojima je najpotrebnije i zaista vjerujem da ćemo uspjeti donijeti pozitivnu promjenu za njih", rekao je Džeko.

Već sutra očekuje ga novi humanitarno-sportski angažman, jer će u Sanskom Mostu sa kolegama iz reprezentacije učestvovati na humanitarnoj utakmici, od koje je sav prihod namijenjen ugroženoj djeci.