|

Svjetski savez dijaspore BiH zasjeda u Birminghamu

Svjetski savez dijaspore BiH zasjeda u Birminghamu
8
F
FENA
28.11.2014. u 08:10
1
komentara
8

dijeljenja
Svjetski savez dijaspore BiH zasjeda u Birminghamu
Redovni radni sastanak Glavnog odbora Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine (SSDBiH) bit će održan 28. i 29. novembra u Bosanskoj kući u Birminghamu. To je prvi sastanak nakon ljetošnjeg kongresa.
Sekretar SSDBiH Anes Cerić je naglasio da će sastanak imati radni karakter na kojem će na osnovu zapisnika s kongresa biti napravljen detaljan plan rada za naredne dvije godine.

"Kada kažem plan rada tada mislim na redovne aktivnosti kao što su svjetsko prvenstvo bh. dijaspore u fudbalu, potom na održavanje narednih festivala folklora bh. građana izvan domovine i, naravno, nove biznis konferencije koje će biti posvećene ulaganju u BiH", kazao je. Na osnovu prispjelih prijedloga bit će izvršene dopune stručnih komisija.

Posebna tačka dnevnog reda bit će osvrt na protekle izbore i učešće bosanskohercegovačke dijaspore na njima.

"Pored toga, istakao bih, tačku dnevnog reda "Obilježavanje 20. godišnjice genocida u Srebrenici". Naime, u sklopu aktivnosti, danas u Bosanskoj kući predstavnici britanske organizacije 'Remembering Srebrenica' održat će javnu prezentaciju onoga što su do sada uradili na obilježavanju genocida u Srebrenici te kakve sve aktivnosti predviđaju za narednu godišnjicu. Cilj je da se u ove aktivnosti u narednom periodu uključi što više članica SSDBiH", rekao je Cerić.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...