{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Svjetski marš za mir i nenasilje prolazi kroz Sarajevo

F
11.11.2008. u 13:30
0
2
Svjetski marš za mir i nenasilje prolazi kroz Sarajevo
0
Svjetski marš za mir i nenasilje prolazi kroz Sarajevo
Zamjenik gradonačelnice Sarajeva Josip Jurišić primio je danas predstavnike Asocijacije "World without wars and without violence" ("Svijet bez rata i bez nasilja") iz Trsta koja je jedna od glavnih organizatora Svjetskog marša za mir i nenasilje.
Oni su dogradonačelnika informirali da će Svjetski marš za mir i nenasilje krenuti 2. oktobra 2009. godine sa Novog Zelanda te proći 90 zemalja svijeta među kojima je i Bosna i Hercegovina, dok će završiti u Argentini 2. januara 2010. godine, saopćeno je iz Gradske uprave Sarajeva.

Kroz Sarajevo će učesnici Marša proći 4. i 5. novembra 2009. godine.

"Sarajevo je pravo mjesto kroz koje treba proći Svjetski marš mira zbog svega što je proteklih godina preživjelo, što je simbol multikulturalnosti i zajedništva te što putem Asocijacije gradova nosilaca poruke mira radi na promociji mira u svijetu", ocijenio je Jurišić, obećavši projektu podršku Grada.

Dogovoreno je da će Asocijacija dostaviti Gradu Sarajevu cijeli program dolaska učesnika marša u grad, kako bi se već početkom naredne godine moglo početi sa pripremama za doček učesnika marša.

Za tehničko-operativni dio dočeka bit će zaduženo Udruženje "Obrazovanje gradi BiH" iz Sarajeva.

Inicijativa za organizaciju marša nastala je u Barceloni, a podržali su je svi gradonačelnici svjetskih gradova nosilaca poruke mira, među kojima je i gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: