{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Svjetska banka priprema novu strategiju pomoći za BiH

F
9.1.2007. u 13:12
0
0
Svjetska banka priprema novu strategiju pomoći za BiH
0
Svjetska banka priprema novu strategiju pomoći za BiH
Svjetska banka priprema novu Strategiju pomoći za BiH za period 2007.-2011.godina, saznaje FENA u Uredu Svjetske banke u BiH.
Čim se se formiraju sve nove institucije vlasti, Svjetska banka će u BiH početi zvanične konsultacije u cilju pripreme Strategije pomoći za zemlju (CAS) za BiH za period 2007.-2011.godina.

Sadašnji CAS obezbjeđuje 30 do 40 miliona američkih dolara godišnje za podršku za implementaciju Razvojne Strategije BiH u periodu 2005.- 2007.

U 2006. Svjetska banka je radila s domaćim organima vlasti na nekoliko investicionih projekata, te na ubrzanju reformi u okviru projekta za strukturalno prilagođavanje - Kredit za usklađivanje poslovnog ambijenta (BAC).

Trenutno su u pripremi brojni investicioni projekti, uključujući Projekt cestovne infrastrukture i sigurnosti, GEF grant za Neretvu i Trebišnjicu, Projekt pripremljenosti za ptičju gripu i Projekt poljoprivrede i ruralnog razvoja, rečeno je FENI u Uredu Svjetske banke u BiH.

Pored finansijske i tehničke podrške, Svjetska banka je također dala doprinos razvoju bh. ekonomije putem priprema značajnih izvještaja i analiza, uključujući Pregled javnih rashoda (PEIR).

Od 1996. godine Svjetska banka je ugovorila 1,1 milijardu dolara za BiH putem 52 projekta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: