{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Svjetska banka podržat će izgradnju autoputa na koridoru V-C

F
14.12.2006. u 22:27
0
0
Svjetska banka podržat će izgradnju autoputa na koridoru V-C
0
Svjetska banka podržat će izgradnju autoputa na koridoru V-C
Član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić primio je danas u zgradi Predsjedništva BiH delegaciju Svjetske banke koju je predvodila direktorica Svjetske banke za BiH i regionalna koordinatorica za jugoistočnu Evropu Orsalija Kalantzopoulos.
Silajdžić je izrazio zahvalnost za podršku Svjetske banke u realizaciji velikih investicionih projekata u BiH. On je posebno ukazao na potrebu podrške Svjetske banke u realizaciji strateški važnog projekta za BiH - izgradnju autoputa na koridoru V-C.

U tom kontekstu razgovarano je o mogućnosti preusmjeravanja prethodno odobrenih kredita za BiH u iznosu 24 miliona dolara.

Također, predloženo je da Svjetska banka buduće aktivnosti i projekte usmjeri na realizaciju strategije privlačenja drugih međunarodnih finansijskih institucija, uključujući i privatni sektor.

U tom kontekstu predložen je sljedeći korak u realizaciji projekta V-C koji bi bio potpisivanje memoranduma o razumijevanju između BiH i Svjetske banke i svih ostalih koji žele biti uključeni u ovaj projekt.

Isti princip potpisivanja memoranduma o razumijevanju moguće je primijeniti u energetskom sektoru, kako bi se osigurala transparentnost i veća konkurencija.

Direktorica Svjetske banke za BiH i koordinatorica za jugoistočnu Evropu Orsalija Kalantzopoulos je izrazila interesiranje za situaciju u regionu i aktualnu političku situaciju u našoj zemlji.

Naglasila je spremnost Svjetske banke da ulaže u energetske, infrastrukturalne i sve projekte koji će omogućiti ubrzaniji razvoj i uspostavljanje jedinstvenog ekonomskog prostora u Bosni i Hercegovini a s ciljem otvaranja novih radnih mjesta, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: