Radost za najmlađe
27

Svjetlo grada podjelilo 250 novogodišnjih paketića za štićenike Centra za socijalni rad u Goraždu

E. A.
Članovi Udruženja "Svjetlo grada" iz Goražda uz podršku prijateljske organizacije "Blythswood Srbija" organizirali su podjelu novogodišnjih paketića za više od 250 djece korisnika Centra za socijalni rad u ovom gradu.

Tako su, ispraćajući staru godinu željeli obradovati što veći broj mališana.

Admir Hadžić, predsjednik ovog humanitarnog udruženja poručio kako je misija udruženja, između ostalog, da djeca koja će sutra biti nosioci važnih uloga u društvu nauče koliko je važna međusobna podrška i pomoć.

"Osim naše humanitarne misije, želja nam je da obradujemo što više ljudi, djece posebno. Moto našeg udruženja je ‘tvoje je samo ono što daš’" , poručio je Hadžić.

Na posebnoj svečanosti koja je organizirana ovom prilikom zahvalnost i poklone, članovi goraždanskog udruženja podijelili su Dragiši Armušu iz Udruženja Blythswood, zbog njegovog angažmana na projektu koji se već drugu godinu realizira uoči Nove godine.

"Zaista je to ime "Svjetlo grada" veliko ime. I ne samo ime, nego i duh toga imena govori o tome da je to zaista svjetlo koje širite. Želimo da nastavite na tome, a mi želimo da se pridružimo. Pogotovo, što me raduje, da možemo po drugi put da obradujemo djecu sa ovim poklonima i da ih ohrabrimo da je svaki osmeh posebna radost za sve nas", kazao je Armuš.