BiH
0

"Svjetlo" dobilo poziv za putovanje u Klagenfurt

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U okviru manifestacije "Family Day" koju je u nedjelju u Sarajevu, u povodu predstavljanja Trga djece Sarajeva i otvaranja BBI Centra, organizirao BBI Centar, predstavljeni su i radovi mladih s umanjenim sposobnostima okupljenih u NVO altruista "Svjetlo".

Unikatne radove izrađene od keramike, stakla, drveta itd. članovi "Svjetla" ponudili su građanima Sarajeva na prodaju, a prihod od prodaje iskoristit će za putovanje u Klagenfurt gdje će učestvovati na 7. međunarodnom festivalu za osobe s umanjenim sposobnostima.

"Festival će biti održan od 28. do 30. aprila, a njegova važnost potvrđena je i činjenicom da će biti organiziran pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Austrije. Ovo će biti prvi put da BiH učestvuje na ovom festivalu", izjavio je za Fenu izvršni direktor "Svjetla" Haris Čaušević.

Za putovanje sedam mladih s umanjem sposobobnostima i tri voditelja potrebno im je 4.948 KM.

"Za sada smo dobili 850 KM od Grada Sarajeva te 500 KM od Općine Ilidža i iskreno im zahvaljujemo. Imamo obećanje i od predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo da će nam donirati 1000 KM", kazao je Čaušević.

Prikupljena sredstva omogućit će članovima NVO "Svjetlo" da prvi put otputuju u inozemstvo i predstavljaju BiH.