BiH
0

Svjedok ubistva: Mirza Raščić i Izudin Tahirović nisu bili u kontaktu, znali su se samo sa tribine

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Na Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je nastavljeno suđenje Izudinu Tahiroviću koji se tereti za ubistvo navijača FK Željezničar Mirze Raščića.

Na današnjem ročištu svjedočio je Adi Miso koji je bio prisutan u prostorijama Udruženja navijača FK Željezničar 16. aprila 2015. godine kada je Tahirović oko 19:10 sati ispalio četiri hica iz vatrenog oružja prema Raščiću koji je od zadobivenih povreda preminuo 25 minuta kasnije.

Tužilac je pitao Misu da li je tačno da je taj dan pretučen, kako je u svojoj izjavi tvrdio Tahirović, što je Miso negirao. Ponovio je kako je tog kobnog dana sjedio u prostorijama udruženja s Aldinom, Amarom Zulićem, Farisom Ćemom, Adijem Omanićem i Raščićem, koji je primao uplate.

"Nakon 10 minuta Omanić, Ćemo i Zulić su napustili stadion. U udruženju smo ostali Mirza, Aldin i ja. Izudin je napusti prostoriju i vratio se nakon 5-6 minuta obučen u crnu duksericu i sa crnim kačketom na glavi. Pucao je u pravcu Mirze i vidio sam Mirzu kako leži. Istrčao sam iz prostorija udruženja i čuo još nekoliko hitaca. Nekoliko minuta nakon toga saznao sam da je Mirza upucan", rekao je Miso.

Na pitanje da li je između Tahirovića i Raščića bilo neriješenih odnosa, Miso je kazao kako nisu imali kontakta i da su se znali samo sa tribine. Na zahtjev Tužilaštva KS došlo je do usmene izmjene dijela optužnice i "ubistvo zbog ranije neriješenih odnosa" zamijenjeno je rečenicom "ubistvo iz nepoznatih razloga".

Tahirovićev advokat je tražio od Kantonalnog suda da mu se da dodatno vrijeme za prikupljanje novih dokaza poput izjave Adija Mise iz MUP-a KS koja ranije nije navedena kao dokaz Tužilaštva KS, ali je sudinica odbila zahtjev.

Sudnica je i ovaj put bila puna jer su ročištu prisustvovali Mirzini prijatelji i navijači FK Željezničar koji traže "istinu i pravdu" za svog ubijenog druga.

Sljedeće ročište zakazano je za 11. novembar u 12:00 sati.