BiH
139

Svim vjernicima u BiH i svijetu želimo sretan i blagoslovljen Uskrs

Piše: M. N.
Vjernici katoličke vjeroispovijesti, protestanti i pripadnici Anglikanske crkve širom svijeta danas obilježavaju najveći i najvažniji praznik Uskrs, dan uskrsnuća Isusa Krista kao najočitijeg svjedočanstva Kristova božanstva i ujedno zaloga uskrsnuća za vječni život.

Uskrs je i prvi blagdan koji se slavi još od apostolskih vremena, kojim se proslavlja Isusovo uskrsnuće, odnosno prijelaz iz smrti u život. Dan na koji se slavi blagdan Uskrsnuća računa se 40 dana od Pepelnice, vrijeme koje se naziva Korizmom.

Prvobitno se Uskrs slavio svake nedjelje, a od 2. stoljeća slavi se jedanput na godinu. Prema kršćanskom vjerovanju Isus Krist je osuđen u četvrtak, razapet na krstu u petak, a u nedjelju je uskrsnuo. Jedan od običaja je da se za ovaj blagdan farbaju uskršnja jaja šarenim bojama, te da se jelo nosi na blagoslov u crkvu.

Vjernici širom BiH obilježit će ovaj blagdan svečanim liturgijama u crkvama, te proslaviti u krugu porodice, prijatelja i komšija.

Svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti, protestantima i pripadnicima Anglikanske crkve upućujemo iskrene čestitke povodom ovog blagdana. Želimo vam da ga provedete u krugu svoje porodice u miru i radosti, ispunjeni ljubavlju i međusobnim razumijevanjem.

Sretan i blagoslovljen Uskrs uz obilje zdravlja, sreće, mira i zadovoljstva želi vam portal Klix.ba.