Sarajevo
41

Svi uhapšeni u akciji "City" žele na slobodu tvrdeći da je riječ o pojedinačnim ekscesima

Piše: M. N.
Pekara jednog od uhapšenih u akciji "City"
Pekara jednog od uhapšenih u akciji "City"
Na Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je održano ročište za određivanje pritvora osobama uhapšenim u akciji "City".

Tužiteljica je ponovila krivična djela za koja se osumnjičeni terete te dodala za Alena Krtičića kako je ranije osuđivan za tešku krađu dva puta i jednom za razbojništvo.

Advokat Ramela Jusufija, Nejre Jusufović i Alema Krtičića Omar Mehmedbašić kazao je kako ne postoje razlozi da se njegovim branjenicima odredi pritvor jer su svi svjedoci tokom dana dali iskaze, a djevojke su kazale kako su radile za sebe.

"Ramali i Jusufović nisu osuđivani ranije, a za Krtičića ne postoji nikakav dokaz da je učesnik ovog krivičnog djela. Ovo nije organizovana grupa, već je riječ o ekscesima pojedinaca", naglasio je.

Advokat osumnjičenog policijskog službenika Fahrudina Hajdarbašića Amir Bibić kazao je kako su jedini dokaz koji Tužilaštvo navodi presretnuti razgovori njegovog branjenika i Emira Šušića, a da im je promaklo da Šušić ima ugostiteljski objekt koji vrši dostavu hrane.

"Kada preslušate razgovore ćut ćete da moj branjenik naručuje doručak, kafu, doner i sl. A izjava 'Baci to' može se dvosmisleno tumačiti. Ovo je slučaj za disciplinski postupak, a ne Kantonalni sud", rekao je advokat.

Sudu se obratio i Ramel Jusufi koji je zamolio da ga puste da se brani sa slobode jer je otac troje maloljetne djece od kojih jedno treba na operaciju. Rekao je kako mu je supruga lošeg zdravlja te da i da sam ima problema sa srcem i plućima i da se jučer onesvijestio u Tužilaštvu.

Šušić je također zatražio da se brani sa slobode navodeći kako mu se supruga treba poroditi za 15 dana.