{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Svi osim HT Mostar spremni za uslugu prenosivosti broja

F
17.1.2012. u 13:25
0
31
Svi osim HT Mostar spremni za uslugu prenosivosti broja
0
Svi osim HT Mostar spremni za uslugu prenosivosti broja
Foto: Ilustracija
Kompanija BH Telecom izvršila je sve potrebne aktivnosti i spremna je za pružanje usluge prenosivosti telefonskih brojeva u mobilnoj telefonskoj mreži, dok je Telekom Srpske a.d. Banja Luka bio spreman za pružanje ove usluge već od 30. juna prošle godine, izjavila je danas Feni glasnogovornica RAK-a Amela Odobašić.
Sa druge strane, JP Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar još nisu spremne za pružanje ove usluge.

Odobašić je navela da je Regulatorna agencija za komunikacije, u sklopu aktivnosti koje se vode na stvaranju uvjeta za korištenje usluge prenosivosti telefonskih brojeva u mobilnoj telefonskoj mreži Bosne i Hercegovine, zatražila od mobilnih operatora BH Telecom d.d. Sarajevo i JP Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar informaciju o njihovoj spremnosti za pružanje usluge prenosivosti telefonskih brojeva s 1. januarom 2012. godine.

"Na osnovu dostavljenih informacija konstatovano je da BH Telecom izvršio potrebne aktivnosti i da je spreman za pružanje ove usluge. Telekom Srpske a.d. Banja Luka je bio spreman za pružanje ove usluge već od 30. juna 2011. godine", kazala je ona.

Po njenim riječima, kompanija JP Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar još nije izvršila potrebne pripreme vlastitih komutacionih sistema u mobilnoj telefonskoj mreži i nije spremna za početak primjene ove usluge.

"Radi toga pretplatnici mobilne telefonske mreže Bosne i Hercegovine nisu u mogućnosti da koriste uslugu prenosivosti telefonskih brojeva s 1. januarom 2012. godine", naglasila je Odobašić.

Ona je upozorila da zbog toga Agencija razmatra sankcioniranje JP Hrvatske telekomunikacije Mostar d.d, koji svojom nespremnošću onemogućavaju sve korisnike mobilne telefonije u BiH da koriste uslugu prenosivosti telefonskih brojeva.

Najavila je da će o poduzetim mjerama Agencija naknadno obavijestiti javnost.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: