|

Svi odobreni projekti su efektivni

Svi odobreni projekti su efektivni
0
S
Sarajevo-x.com
7.12.2009. u 16:44
2
komentara
0

dijeljenja
Svi odobreni projekti su efektivni
Predsjedavajući Savjeta ministara BiH dr Nikola Špirić razgovarao je danas u Sarajevu sa delegacijom Svjetske banke, predvođenom potpredsjednikom za regiju Evrope i centralne Azije Filipom le Uruom.
Špirić je na radnom ručku sa visokim zvaničnicima Svjetske banke razgovarao o portfoliju ove banke u BiH. Ocijenjeno je da su u ovom trenutku svi odobreni projekti efektivni i u različitim fazama implementacije.

Na sastanku su razmijenjena mišljenja o trenutnim razvojnim izazovima u BiH i podršci Svjetske banke na ublažavanju efekata globalne ekonomske krize.

Predsjedavajući Špirić je pozdravio spremnost Svjetske banke za dodatnu podršku budžetima i projekte podrške malim i srednjim preduzećima. Špirić je naglasio da nadležne vlasti u BiH treba da usvoje neophodnu legislativu i da provedu potrebne reforme i nastave aktivnosti na očuvanju finansijske stabilnosti.

Konstatovano je da napredak u provođenju projekata Svjetske banke u BiH pokazuje kako je moguće ostvariti progres u kratkom vremenskom periodu.

Špirić je i na ovom sastanku zatražio da BiH ostane u fokusu dobijanja kredita pod povoljnim IDA uslovima.

Obostrano je izraženo očekivanje da će dobra saradnja BiH sa Svjetskom bankom biti nastavljena i u narednom periodu.

U delegaciji su bili i direktorica Svjetske banke za BiH Jane Armitasz i šef kancelarije Svjetske banke u BiH Marko Mantovaneli.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...