{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Svi možemo postati žrtve bruceloze

F
24.7.2008. u 16:05
0
0
Svi možemo postati žrtve bruceloze
0
Svi možemo postati žrtve bruceloze
Predsjednik tuzlanskoga Općinskog odbora HDZ-a BiH Rado Pejić posjetio je na Zaraznome odjelu UKC-a Tuzla dr. Sašu Cirgera, nositelja liste HDZ-a BiH za općinu Živinice.
Dr. Ciger po zanimanju je veterinar, a na tuzlanskome UKC-u liječi se od bruceloze.

"Opasnost da svi budemo žrtve ove opake bolesti velike su i stoga rješavanju problema bruceloze mora se ozbiljno pristupiti. Ovo nam pokazuje u kakvoj opasnosti žive građani jer je i sam doktor postao žrtva svog posla. Zahvaljujemo mu jer se borio da drugi građani ne postanu žrtve bruceloze, a na kraju je sam od nje obolio", istaknuo je Rado Pejić.

Dr. Cirger oporavlja se i ono na čemu posebno inzistira to je da se sve relevantne institucije u BiH moraju maksimalno zauzimati kako bi se sprječilo širenja bruceloze.

"Zaista se moramo svi maksimalno uključiti kakao bi brucelozu uklonili s našeg područja. Ono što mene plaši jest da postoji realna mogućnost da nam za nekoliko godina za izlazak iz ove zemlje ne bude dovoljna samo viza već i zdravstveni karton kojim ćemo dokazivati da nismo žrtve ove opake bolesti. Na ovoj klinici sa mnom leže i ovčari, pa čak i rudari jer su u dodiru sa zemljom došli u kontakt s brucelozom. Ono na što posebno upozoravam jest da mora biti veća koordinacija svih službi koje su nadležne za ovu problematiku jer samo tako možemo postići rezultate", rekao je dr. Cirger.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: