{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Svi moraju odgovarati za svoja (ne)djela

F
19.2.2009. u 18:40
0
4
Svi moraju odgovarati za svoja (ne)djela
0
Svi moraju odgovarati za svoja (ne)djela
Nakon informacije da je SIPA Tužilaštvu BiH podnijela krivičnu prijavu protiv premijera RS-a, nekoliko ministara i osoba iz poslovnog miljea zbog sumnje da su nanijeli štetu budžetima BiH i RS-a od skoro nezamislivih 145 miliona KM, cjelokupnoj javnosti postaju jasni nervoza i agresivnost koju posljednjih dana ispoljava Milorad Dodik, kaže se u današnjem saopćenju Socijaldemokratske partije (SDP) BiH.
SDPBiH podsjeća da smo svi bili svjedoci višemjesečnih opstrukcija i opiranja Dodikove Vlade da preda poslovnu dokumentaciju SIPI i OHR-u vezanu za građevinske poduhvate u ovom manjem bh. entitetu.

- Niko nikada iz Vlade RS-a nije odgovorio na pitanja zašto je kilometar auto-puta u RS-u duplo skuplji nego bilo gdje drugo u Evropi, zašto je zgrada Vlade RS-a plaćena pet puta više od planiranog i zašto su svi veći objekti građeni mimo tendera i Zakona o javnim nabavkama, pitaju se u SDP-u.

SDPBiH danas je još jednom pozvao međunarodnu zajednicu, Tužilaštvo i Sud naše zemlje da u okviru svog mandata i nadležnosti učine sve da ovaj slučaj što prije dobije svoj sudski epilog bez političkih i bilo kojih drugih vaninstitucionalnih pritisaka izvan pravosudnog sistema.

- Ovo mora biti proces kojim će se doći do istine i suditi isključivo pojedincima, a ne institucijama i narodima iza kojih se svaki kriminal u ovoj zemlji nastoji sakriti. Ne ulazeći u proceduralne aspekte ove krivične prijave insistiramo da se dođe do istine i pravde u ovom slučaju. Svi oni koji raspolažu i upravljaju parama poreskih obveznika naše zemlje moraju odgovarati za sva svoja (ne)djela, ističe se u saopćenju SDP-a BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: