{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


'Svi koji misle da imaju bolja rješenja neka ih ponude'

F
30.1.2009. u 14:59
0
13
'Svi koji misle da imaju bolja rješenja neka ih ponude'
0
'Svi koji misle da imaju bolja rješenja neka ih ponude'
Akteri propasti aprilskog paketa ustavnih promjena od prije tri godine, s kojem bi danas bilo više države BiH, a manje paradržavnih entiteta, opet lamentiraju spiskom želja bez vlastitog napora i angažmana, saopćeno je danas iz Stranke demokratske akcije (SDA), povodom posljednjih izjava Nijaza Durakovića.
- Dr. Nijaz Duraković, intelektualac i političar, čija se visprenost političke misli i patriotizam ne može dovoditi u pitanje, pada na ispitu elementarne odgovornosti za vlastite postupke u realnim historijskim okolnostima, u izazovima pred kojim tako dugo ova država i društvo stoje. Lamentirati prije tri godine "za izdaju", a sada sa navodnom "veleizdajom" Sulejmana Tihića i inih, refleks je više Nijazovog boljševičkog vokabulara prema neistomišljenicima i prikrivanja vlastite (ne)odgovornosti za tapkanje u mjestu svake integrativne reforme, nego što je izraz promišljene i odgovorne kvalifikacije pomaka i inicijativa u potrazi za izlaskom iz začaranog kruga bh. drame, kaže se u saopćenju.

- Ovaj vrsni politički mislilac, umjesto okupljanja sličnih intelektualnih vrsnika i konkretnom ponudom boljih ustavnih rješenja prihvatljivih za sve, bezočno optužuje Tihića misleći time skriti vlastitu odgovornost za stanje blokade u kojima je sam učestvovao i koja najviše odgovara snagama destrukcije i disolucije, ne libeći se pri tome biti čak i u opreci i s izbalansiranim stavom najnovije stranke čiji je sadašnji član, poručuju iz SDA.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: