SDA
0

'Svi koji misle da imaju bolja rješenja neka ih ponude'

FENA
Akteri propasti aprilskog paketa ustavnih promjena od prije tri godine, s kojem bi danas bilo više države BiH, a manje paradržavnih entiteta, opet lamentiraju spiskom želja bez vlastitog napora i angažmana, saopćeno je danas iz Stranke demokratske akcije (SDA), povodom posljednjih izjava Nijaza Durakovića.
  • Dr. Nijaz Duraković, intelektualac i političar, čija se visprenost političke misli i patriotizam ne može dovoditi u pitanje, pada na ispitu elementarne odgovornosti za vlastite postupke u realnim historijskim okolnostima, u izazovima pred kojim tako dugo ova država i društvo stoje. Lamentirati prije tri godine "za izdaju", a sada sa navodnom "veleizdajom" Sulejmana Tihića i inih, refleks je više Nijazovog boljševičkog vokabulara prema neistomišljenicima i prikrivanja vlastite (ne)odgovornosti za tapkanje u mjestu svake integrativne reforme, nego što je izraz promišljene i odgovorne kvalifikacije pomaka i inicijativa u potrazi za izlaskom iz začaranog kruga bh. drame, kaže se u saopćenju.

  • Ovaj vrsni politički mislilac, umjesto okupljanja sličnih intelektualnih vrsnika i konkretnom ponudom boljih ustavnih rješenja prihvatljivih za sve, bezočno optužuje Tihića misleći time skriti vlastitu odgovornost za stanje blokade u kojima je sam učestvovao i koja najviše odgovara snagama destrukcije i disolucije, ne libeći se pri tome biti čak i u opreci i s izbalansiranim stavom najnovije stranke čiji je sadašnji član, poručuju iz SDA.