{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


'Svi koji misle da imaju bolja rješenja neka ih ponude'

F
30.1.2009. u 14:59
0
13
'Svi koji misle da imaju bolja rješenja neka ih ponude'
0
'Svi koji misle da imaju bolja rješenja neka ih ponude'
Akteri propasti aprilskog paketa ustavnih promjena od prije tri godine, s kojem bi danas bilo više države BiH, a manje paradržavnih entiteta, opet lamentiraju spiskom želja bez vlastitog napora i angažmana, saopćeno je danas iz Stranke demokratske akcije (SDA), povodom posljednjih izjava Nijaza Durakovića.
- Dr. Nijaz Duraković, intelektualac i političar, čija se visprenost političke misli i patriotizam ne može dovoditi u pitanje, pada na ispitu elementarne odgovornosti za vlastite postupke u realnim historijskim okolnostima, u izazovima pred kojim tako dugo ova država i društvo stoje. Lamentirati prije tri godine "za izdaju", a sada sa navodnom "veleizdajom" Sulejmana Tihića i inih, refleks je više Nijazovog boljševičkog vokabulara prema neistomišljenicima i prikrivanja vlastite (ne)odgovornosti za tapkanje u mjestu svake integrativne reforme, nego što je izraz promišljene i odgovorne kvalifikacije pomaka i inicijativa u potrazi za izlaskom iz začaranog kruga bh. drame, kaže se u saopćenju.

- Ovaj vrsni politički mislilac, umjesto okupljanja sličnih intelektualnih vrsnika i konkretnom ponudom boljih ustavnih rješenja prihvatljivih za sve, bezočno optužuje Tihića misleći time skriti vlastitu odgovornost za stanje blokade u kojima je sam učestvovao i koja najviše odgovara snagama destrukcije i disolucije, ne libeći se pri tome biti čak i u opreci i s izbalansiranim stavom najnovije stranke čiji je sadašnji član, poručuju iz SDA.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: