Tvrdi da se krši zakon
1

Svevlad Hoffmann podnio prijavu protiv Nikšića i Isaka zbog davanja ovlaštenja Munjiću u FUP-u

Klix.ba
Svevlad Hoffmann (Foto: T. S./Klix.ba)
Svevlad Hoffmann (Foto: T. S./Klix.ba)
Kandidat za direktora Federalne uprave policije (FUP) Svevlad Hoffmann podnio je prijavu protiv federalnog premijera Nermina Nikšića i ministra unutrašnjih poslova Rame Isaka zbog odluke o ovlaštenju Vahidina Munjića da rukovodi FUP-om.

Kako saznajemo, Hoffmann je dostavio informaciju o počinjenom krivičnom djelu glavnom federalnom tužitelju i glavnoj kantonalnoj tužiteljici Kantona Sarajevo.

Prema njegovim navodima, radi se o krivičnim djelima "Povreda prava iz radnih odnosa" i "Dogovor za činjenjene krivičnih djela".

Također je i službenim putem od premijera FBiH zatražio dostavu odluke kojom je Vlada FBiH ovlastila Vahidina Munjića da rukovodi FUP-om.

Podsjetimo, Vlada je odluku donijela na hitnoj sjednici 11. maja. Odluka je donesena zbog stanja koje je vladalo u ovoj policijskoj agenciji.

Zbog neimenovanja rukovodioca FUP-a, tačnije v.d. direktora, ova policijska agencija nalazila se u nezavidnom stanju. Bila su obustavljena potpisivanja akata i drugi bitni procesi, što je FUP dovelo u prilično dramatično stanje.

"Na prijedlog Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, Vlada FBiH danas je rješenjem ovlastila Vahidina Munjića, glavnog inspektora, da rukovodi radom Federalne uprave policije u sastavu Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova na rok od tri mjeseca počev od dana donošenja ovog rješenja. Prethodno je Vlada donijela rješenje kojim je zbog isteka mandata razriješila dužnosti zamjenika direktora Federalne uprave policije u sastavu Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova", saopćeno je nakon sjednice Vlade 11. maja.