Ambiciozan cilj
80

Sveučilište u Mostaru prijavit će se na Timesovu listu najboljih univerziteta

Klix.ba
Odlukom kolegija rektora Sveučilište u Mostaru prijavit će se na Timesovu listu najboljih svjetskih univerziteta.

Ovo je najavio rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić dodavši da je ova institucija imala četiri ključna cilja u ovoj godini koji su proizlazili iz međunarodnih reakreditacija: integracija Sveučilišta, donošenje nove strategije, finansijska stabilizacija i internacionalizacija.

"Ova klauzura dat će još jedan snažan vjetar u leđa integracijskim procesima. Ona će biti važna za promjenu unutar sistema Sveučilišta, ona je snažna karika u promjenama koje mi radimo već godinu dana, a koje će sljedeće godine biti još intenzivnije i, u smislu provođenja, još zahtjevnije nego u ovoj godini", izjavio je rektor, prenosi Večernji list.

Izrazio je uvjerenje da će Sveučilište u Mostaru ozbiljnim pristupom strateškom planiranju i provedbi strateških ciljeva implementirati planirane evropske standarde kroz naredne dvije do tri godine.

"Uz pomoć Vlade RH i novih sredstava koje smo dobili te discipline naših osnivača, mi smo sada Sveučilište u Mostaru doveli u finansijsku stabilnost. Ovakvi pomaci ne ostvaruju se kroz jednog pojedinca, nego kroz cjelokupni pristup i mentalni zaokret na cijelom Sveučilištu o čemu će također biti govora", izjavio je Tomić.