Velika radost najmlađih
142

Sveti Nikola zeničkim mališanima za njihovu dobrotu podijelio paketiće

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
U Hrvatskom domu "Kralj Tomislav" u Zenici danas su zeničkim mališanima podijeljeni paketići, a u bašti doma održana je manifestacija "Advent u Napretku".

Ovo je samo jedan od brojnih sadržaja ovogodišnjeg Adventa Zenica 2022. godine koju organizuju zeničke župe, HKD Napredak zenica, Šahovski klub "Napredak" i Katolički školski centar Sveti Pavao.

Povodom obilježavanja omiljenog blagdana djece širom svijeta, koji se obilježava 6. decembra, danas su u HKD "Kralj Tomislav" u Zenici podijeljeni paketići mališanima koji su nagrađeni za svoje dobročinstvo.

"U saradnji s udruženjima, NVO i pojedincima smo napravili Adventski bazar. Paketiće smo osigurali uz pomoć dobrih prijatelja, pojedinaca i firmi iz Zenice, Visokog i Srednje Bosne. Podijelili smo oko 200 paketića djeci od 1. do 5. razreda, a odrasli koji su došli sa svojom djecom su imali priliku popiti i kuhano vino i uživati u mini koncertu 'Novog neba'", kazao je Vlatko Rošić, ravnatelj KŠC Sveti Pavao i predsjednik zeničkog Napretka.

Don Davor Topić, župnik crkve Sv. Josipa, se zahvalio svima koji su pomogli da danas bude obradovano oko 200 djece iz zeničkih župa, a s mališanima je uz pjesmu pozvao i Svetog Nikolu koji je na kraju na veliko oduševljenje djece podijelio paketiće sa slatkišima.

"Ovaj dan i ovaj događaj za nas ukazuje na najveći blagdan Božić kada nam se Bog darovao. Sve ovo, i ova mala radost, ukazuje na najveći datum 25. decembar kada nam dolazi Božić", izjavio je Topić.

Adventski bazar traje do 15 sati.