{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sven Alkalaj razgovarao sa Angelikom Beer

F
31.10.2007. u 17:08
0
0
Sven Alkalaj razgovarao sa Angelikom Beer
0
Sven Alkalaj razgovarao sa Angelikom Beer
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Sven Alkalaj sastao se danas, 31. oktobra, sa članicom Evropskog parlamenta Angelikom Beer, koja se nalazi u posjeti njemačkim snagama u okviru EUFOR-a.
Ministar Alkalaj je upoznao sagovornicu sa aktuelnim dešavanjima u BiH, naglasivši pozitivne pomake koje je BiH napravila ka evro-atlantskim integracijama, da je BiH od 27 aktivnosti, koje je odredila Evropska komisija u kontekstu Izvještaja o napretku BiH, 15 već ispunila, 8 čeka na ratifikaciju u Parlamentarnoj skupštini BiH, dok samo 4 nisu dovršene (reforma policije, reforma Ustava, Zakon o javnom RTV servisu i osnivanje fiskalnog savjeta).

Zahvalio je na pomoći koju su njemačke snage u okviru EUFOR-a pružale građanima BiH proteklih godina.

Razgovarano je i o nedavno održanom sastanku bosanskohercegovačkih političkih lidera u Mostaru, na kojem je potpisana Deklaracija o reformi policije i gdje je dogovoreno da se u roku od mjesec dana lideri ponovo sastanu kako bi razgovarali o reformi Ustava BiH.

Gospođa Beer i ministar Alkalaj u nastavku razgovora su razmijenili mišljenja o aktuelnoj situaciji u regionu, saopćio je Ured za odnose sa javnošću MVPBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: