{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sven Alkalaj primio Marca Mantovanellija

F
4.2.2009. u 16:27
0
0
Sven Alkalaj primio Marca Mantovanellija
0
Sven Alkalaj primio Marca Mantovanellija
Ministar vanjskih poslova BiH Sven Akalaj danas je zahvalio šefu Ureda Svjetske banke u BiH Marcu Mantovanelliju na podršci koju je Svjetska banka pružala BiH, dajući doprinos njenoj obnovi.
Šef Ureda Svjetske banke u BiH je, tokom susreta u Sarajevu,obavijestio Alkalaja da je za preostala neraspoređena sredstva iz Strategije partnerstva za BiH (Country Parnership Strategy - CPS) od 2008. do 2011. godine potrebno identificirati nove projekte kako bi u maju 2009. godine mogli biti predstavljeni Odboru Svjetske banke radi odobravanja.

To su, inače, posljednja sredstva po IDA izuzetno povoljnom aranžmanu za BiH.

Nakon isteka tog perioda, BiH će biti u tretmanu za aranžmane Svjetske banke za obnovu i razvoj (IBRD).

Ured Svjetske banke u BiH radi na poboljšanju poslovnog okruženja u BiH, s posebnim osvrtom na investiranje u sektore infrastrukture, općinske usluge, razvoj lokalnih zajednica, pomoć malim preduzetnicima za pokretanje poslovanja i mikrokreditnim organizacijama, odnosno jačanju privatnog sektora i ostvarivanju efikasnog sistema socijalne zaštite.

Montovanelli je istaknuo da Svjetska banka radi i na poboljšanju poslovnog okruženja u BiH, što će rezultirati investiranjem stranih kompanija u našoj zemlji.

Tokom susreta Alkalaja i Mantovanellija bilo je riječi i o pomoći BiH u definiranju državne energetske strategije, integriranju BiH u regionalno tržište energije i potrebnim investicijama u taj sektor, te ublažavanju utjecaja globalne finansijske krize na bh. ekonomiju, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVPBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: