{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sven Alkalaj: Ovo je napad na BiH i naše prijatelje

F
29.10.2011. u 13:08
0
7
Sven Alkalaj: Ovo je napad na BiH i naše prijatelje
0
Sven Alkalaj: Ovo je napad na BiH i naše prijatelje
Sven Alkalaj
Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine najoštrije je osudilo teroristički napad na Ambasadu Sjedinjenih Američkih Država u petak u Sarajevu, izražavajući uvjerenje da će nadležni organi BiH u što skorijem roku otkriti detalje i počinioce ovog besmislenog čina.
"Sjedinjene Američke Države su dokazani prijatelj Bosne i Hercegovine", rekao je ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj,"i ovaj bezumni čin ne predstavlja samo napad na naše prijatelje, već i napad na Bosnu i Hercegovinu, njene građane, njene vrijednosti, te multietničke i multikulturalne ideale koje naša država zastupa."

Ministar Alkalaj je iskazao podršku Ambasadi SAD-a u Sarajevu i njenim zaposlenicima, te izjavio da je ovo akt pojedinca i da Bosna i Hercegovina nije država gdje teroristi mogu naći utočište.

"Bosna i Hercegovina nije nikada bila, niti će biti teroristička zemlja. Ovaj podmukli akt pojedinca, stranog državljanina, želi da uzdrma ugled BiH u svijetu i da nas predstavi u svijetu kao nestabilnu državu", rekao je Alkalaj.

"Naglašavam svim ambasadama i misijama u Bosni i Hercegovini da će sigurnosne i policijske agencije Bosne i Hercegovine pružiti potpunu zaštitu našim kolegama i prijateljima u svim diplomatsko-konzularnim predstavništvima u BiH. Promptno i efikasno rješavanje ovog incidenta je najbolji dokaz o sposobnosti sigurnosnih i policijskih agencija BiH", rekao je Alkalaj, pohvalivši jučerašnju akciju, saopćeno je iz Ureda glasnogovornika Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: