Visoka delegacija
17

Švedska princeza Victoria u Sarajevu, danas susret sa članovima Predsjedništva

Er. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Švedska princeza i prestolonasljednica Victoria, njen muž princ Daniel od Švedske i potpredsjednica vlade i ministrica za okoliš i klimu Isabella Lövin uskoro stižu u Bosnu i Hercegovinu.

Visoka delegacija iz Švedske u 9 sati i 15 minuta sastat će se s predsjedavajućim i članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željkom Komšićem, Šefikom Džaferovićem i Miloradom Dodikom.

Nakon sastanka sa članovima Predsjedništva BiH princeza Victoria, princ Daniel i švedska ministrica Isabella Lövin uputit će se u Parlamentarnu skupštinu BiH gdje će zajedno s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem učestvovati na konferenciji o klimi i inovacijama.

Delegacija iz Švedske trebala je jučer stići u glavni grad Bosne i Hercegovine i započeti predviđene aktivnosti, međutim zbog tehničkih problema na avionu dolazak je prolongiran.

Za princezu Victoriju, princa Daniela i ministricu za okoliš i klimu Isabellu Lövin sinoć je trebao biti organizovan prijem, odnosno večera u sarajevskoj Vijećnici gdje je domaćin trebao biti predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić.

Svrha posjete je da se ojačaju već dobri odnosi dviju zemalja, naglase snažne veze i potencijal za nastavak saradnje u korist svih u BiH. Cilj je da se istakne veliki potencijal zemlje, a glavne teme posjete će biti klima i okoliš, inovacije i poduzetništvo te učešće mladih.